BankID gebruikt Gemalto's Valimo Mobile ID-oplossing in heel Noorwegen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/05/2014 08:00
Amsterdam, 5 mei 2014 - - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldleider op het gebied van digitale veiligheid, kondigt aan dat het BankID in Noorwegen zal helpen met het creëren van een landelijk systeem voor robuuste elektronische verificatie en juridisch bindende digitale handtekeningen met de Valimo Mobile ID-oplossing. BankID is de centrale instantie voor eID opgericht door het Noorse bankwezen. De mobiele BankID-dienst werkt voor alle netwerken en telefoons, en wordt al door meer dan 270 dienstverleners in Noorwegen gebruikt, waaronder grote banken en tal van andere commerciële organisaties.

De Valimo Mobile ID-oplossing is wereldwijd toonaangevend op het gebied van mobiele identiteitsauthenticatie en mobiele software voor digitale handtekeningen. De toevoeging van Mobile ID aan de bestaande BankID-infrastructuur van online diensten biedt Noorse burgers nieuw gemak wanneer ze mobiele telefoons en mobiele apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot bankieren of voor het digitaal ondertekenen van transacties. Voor banken en andere aanbieders biedt de komst van een Mobile ID-optie voor BankID alle voordelen van een geïntegreerde en gemakkelijk beschikbare route naar de markt voor beveiligde mobiele diensten.
Valimo's Mobile ID-oplossing werkt naadloos samen met alle mobiele applicaties aangeboden door de toonaangevende banken in Noorwegen en wordt gekenmerkt door een simpel registratieproces dat in enkele minuten tijd afgerond kan worden. Bijna een miljoen Noren gebruiken het BankID-systeem nu voor veilige online authenticatie, waarvan bijna 40% de Mobile ID-app gebruiken.

"Dankzij Mobile BankID kunnen mobieletelefoongebruikers nu onderweg een bankverrichting uitvoeren", zei Nils Inge Bruberg, Strategische Productmanager voor het BankID-systeem. "Velen gebruikten het certificatensysteem al dat werd ontwikkeld voor elektronisch bankieren, maar met de komst van Mobile ID is het gemiddeld aantal transacties per gebruiker verdubbeld tot 12 per maand."

"Dit project is de eerste landelijke Mobile ID-oplossing voor online bankieren en meer dan 120 financiële instellingen zijn aangesloten op het systeem", zei Tomi Soininen, Senior Vice President van Valimo bij Gemalto. "Met onze steun wil BankID alle drie miljoen Noren bereiken die momenteel gebruik maken van online bankdiensten, en meer dienstverleners aantrekken die willen tegemoetkomen aan de snel groeiende vraag naar toegang tot beveiligde diensten vanaf mobiele apparaten."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL