Gemalto zorgt voor veilige toegang voor "OTP cloud" services van SFR

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/04/2014 07:32
Amsterdam, 29 april 2014 - SFR Business Team, een leidende Franse cloud service provider en Gemalto (Euronext NL0000400653), wereldwijd toonaangevend op het gebied van veiligheid, kondigen de nieuwe "OTP[1] Cloud" van SFR aan, in Security as a Service-modus en gericht op zakelijke klanten, waarin de software Protiva Cloud Confirm van Gemalto is geïntegreerd. Protiva Cloud Confirm transformeert alle binnen het bedrijf gebruikte en bestaande smartphones naar mobiel authenticatie-apparatuur, waarmee gemak wordt gecombineerd met uitstekende beveiligingsniveaus. Deze nieuwe gezamenlijke oplossing biedt een naadloze en veilige toegang tot toepassingen van klanten die in de cloud van SFR worden gehost. Bovendien biedt het veilige toegang op afstand tot zakelijke Virtual Private Networks.

Vertrouwen is cruciaal voor het succesvol inzetten van op de cloud gebaseerde diensten. Dat is de reden waarom SFR heeft gekozen voor een langdurige samenwerking met Gemalto, voor het opbouwen van een vertrouwensband met haar zakelijke klanten en klanten van overheidsinstanties. SFR heeft Gemalto geselecteerd, mede omdat deze door Gartner's 2013 Magic Quadrant als leider op het gebied van cloud readiness werd benoemd.

Het pakket omvat een unieke "alles-in-een"-service, waarmee een smartphone app die al bij elke App Store beschikbaar is, kan worden gecombineerdn met een SMS OTP-functie en een multi-tenant, authenticatie "server as a service". Eindgebruikers kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot hun op de cloud gebaseerde applicaties, door het invoeren van hun gebruikersnaam op hun aanmeldpagina bij SFR, gevolgd door het invoeren van een eenmalig wachtwoord dat direct via de smartphone app of via SMS OTP werd gegenereerd. Protiva Cloud Confirm van Gemalto voorkomt het bellen naar de Helpdesk om wachtwoorden opnieuw in te stellen of verlies van het gebruik van apparatuur, hetgeen derhalve tot aanzienlijk algemene kostenbesparingen voor de organisatie kan leiden. De oplossing vereist geen additionele investeringen in apparatuur of het inzetten van infrastructuur aan de zijde van de klant.

"Cloud services bieden SFR de mogelijkheid om haar bestaande zakelijke relaties een toegevoegde waarde te bieden én om nieuwe klanten aan te trekken," stelde Jean-Frédéric Karcher, Head of Security Marketing bij SFR Business Team. "De meest recente veiligheidsnormen, gegevensbescherming[2] en uiterste gebruiksvriendelijkheid zijn essentieel voor zakelijke klanten.
Met de geïntegreerde oplossing van Gemalto om de smartphone deze mogelijkheden te bieden, hebben wij een belangrijk onderscheidend aspect waarmee het hoogste vertrouwensniveau in onze nieuwe dienst wordt gerealiseerd".

"De positie van Gemalto in het 'Leader' deel van de Magic Quadrant for User Authentication van Gartner, erkent de expertise van onze organisatie voor het bieden van end-to-end solutions, dat zowel SFR als haar klanten voordeel biedt," voegt Marc Hudavert, Senior Vice President of Identity and Access bij Gemalto toe. "Protiva is gebaseerd op open standaarden, zodat het flexibel is en toekomstbestendig en SFR de mogelijkheid biedt om aan de huidige en toekomstige zakelijke eisen aan te passen."

[1] Een eenmalig wachtwoord (OTP - one-time password) genereert automatisch een reeks van nummers en tekens, zodat de gebruiker geauthenticeerd is voor één enkele transactie of sessie.

[2] Gegevensoevereiniteit of gegevensbescherming is een concept dat verklaart dat informatie opgeslagen in digitale vorm, onderhevig is aan de wetten van het land waar de gegevens zijn opgeslagen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL