Gemalto verbetert veilige toegang op afstand voor Red Hat-werknemers

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/04/2014 07:37
Amsterdam, 28 april 28 2014 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldleider in digitale veiligheid werd geselecteerd door Red Hat om digitale security tokens te implementeren die veilige toegang op afstand (Secure Remote Access) mogelijk maken voor de meer dan 6.000 werknemers van het bedrijf. Red Hat is 's werelds toonaangevende leverancier van open source softwareoplossingen met een community-powered aanpak van betrouwbare en krachtige cloud-, Linux®-, middleware-, storage- en virtualisatietechnologieën. Gemalto's Protiva-token integreert gemakkelijk met Red Hats sterke verificatietechnologie voor werknemers die zich verbinden met het Virtual Private Network (VPN) van het bedrijf en Security Assertion Markup Language (SAML)-toepassingen.

Red Hat bevindt zich in de voorste linie van opensourcetechnologie, waardoor het van essentieel belang is dat hun gevoelige informatie wordt beschermd door veiligere maatregelen dan enkel een gebruikersnaam en wachtwoord. Door Gemalto's veiligheidsvormfactor te gebruiken, ontvangt Red Hat veilige toegang op afstand, met een extra beveiligingslaag. Doordat Red Hat zoveel belang hecht aan openstandaard-oplossingen, biedt de interoperabiliteit van Gemalto's oplossing Red Hat de flexibiliteit om het gemakkelijk te integreren in hun bestaande en toekomstige IT-systemen. Verificatie op basis van meerdere factoren implementeren biedt voordelen bovenop de onmiddellijke veiligheidsvoordelen aan bedrijven; het is ook een preventieve maatregel die de kosten van telefoontjes naar de helpdesk met betrekking tot het opnieuw instellen van wachtwoorden kan verlagen.

"We hadden behoefte aan een beveiligingsoplossing die dezelfde standaarden biedt die we zelf trachten te promoten, en dankzij Gemalto's product- en klantenondersteuning tijdens de implementatie konden onze leden het token makkelijk integreren in ons verificatieproces op basis van meerdere factoren zonder iets te missen", zei Jay Madison, Senior Director, Information and Services, Red Hat.
"Gemalto en Red Hat delen dezelfde innovatiemissie en de toewijding aan het leveren van high-performance softwareproducten en -diensten, zoals toekomstbestendige cloudcomputingoplossingen", aldus Flynn, Vice President of Identity and Access voor Gemalto Noord-Amerika. "De markt inzake verificatie op basis van twee factoren groeit snel en we zien dat in meer en meer bedrijven, sterke verificatie verschoven is van beschouwd worden als een best practice naar een verplichting volgens het veiligheidsbeleid."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL