Inverko, TRADING UPDATE 1e kwartaal 2014

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/04/2014 08:38
De Raad van Bestuur van Inverko NV maakt bekend dat over het eerste kwartaal 2014 een positief resultaat is geboekt van EBITDA € 302.000,- bij een omzet van € 7.4 miljoen. Er heeft tevens een substantiële verbetering van het eigen vermogen plaatsgevonden. Alle deelnemingen hebben een positieve bijdrage geleverd aan het resultaat.

Op 22 januari heeft Inverko NV de overname van Synaplast GMBH uit Duitsland aangekondigd en vervolgens op 31 maart de overname van Beutech kunststoffen BV te Steenwijk.
Met beide overnames wordt invulling gegeven aan de strategie zoals deze op de BAVA van 15 november j.l is gepubliceerd. De resultaten van Synaplast en Beutech zijn proforma meegenomen in het resultaat. Beide overnames zullen naar verwachting in het 2e kwartaal van 2014 worden afgerond.

De overnames van Inverko Polymers BV en Equipe BV zijn inmiddels definitief afgerond.

PROGNOSE BOEKJAAR 2014
De Raad van Bestuur van Inverko NV voorziet voor 2014 een geprognotiseerde omzet van € 40 miljoen met een winst van € 1.5 miljoen EBITDA daarnaast verwacht het bestuur voor de komende jaren een verder groeiende omzet en een toenemende winst. Deze groei zal worden gerealiseerd door autonome groei en strategische overnames. Bij elke overname staat voorop dat deze een bijdrage moet leveren aan de winst per aandeel, versterking van het eigen vermogen en aan het concept ‘van afval tot eindproduct’. Op dit moment voert het bestuur van Inverko NV gesprekken met diverse partijen om verder invulling te geven aan deze strategie.

NIEUW CONCEPT
Het concept van ‘afval tot eindproduct’ past geheel in de nieuwe circulaire economie waarbij afval niet wordt gestort of verbrand maar ingezet wordt voor nieuwe producten. Zo zal Inverko binnenkort een nieuw concept uitrollen waarvoor reeds contracten zijn, en worden gesloten, met gemeenten en grote afvalinzamelaars voor de toelevering van huishoudelijk kunststof afval. Dit afval wordt bij Inverko Compounding gerecycled tot nieuwe grondstoffen die vervolgens, onder andere bij de firma Beutech worden verwerkt tot nieuwe eindproducten. Dit zijn onder andere producten die gemeenten zelf weer kunnen inzetten zoals straatkolken, putten, buizen, kliko’s en lantaarnpalen. Zo krijgen de gemeenten via het principe van ‘afval tot eindproduct’ hun afval gerecycled weer terug in de vorm van een nieuw product.


Einde persbericht





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL