Achtergestelde Leden Certificaten gaan naar de beurs eind deze maand.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/01/2014 11:25
De ledencertificaten waren voor Leden van de Rabo banken. Kreeg je 'n een financiering van 'n Rabo bank dan werd je automatisch Lid van die Rabo bank door ondertekening in het lidmaatschapsregister van de Rabo bank (meestal bij de plaatselijke).
Dan was je Lid geworden en kon je Leden certificaten kopen van Nominaal EUR 25 p.st.
Die hadden een vergoeding van 5,2% en dat was een mooi rendement, met de beursgang worden die rente vergoeding opgetrokken naar 6,5%.

Door de LiBoR fraude kreeg de Rabo bank echter tientallen miljoenen certificaten aangeboden, leden vreesde voor hun bezit.
Dat was niet onterechte, maar zij missen voor hun gevoel wel de 1,3% optrekking rente percentage van hun verkochte certificaten.
De beursgang van de Certificaten is meer gedwongen dan uit vrije wil, het terugkopen (lees weer inkopen) van die certificaten door de Rabo slokte zoveel geld op en daar waren/zitten grenzen aan.

Maar beseffen die kopers wel dat de certificaten achtergesteld zijn??
Dit wil zeggen risico volle obligaties.
- de definitie van "achtergestelde obligaties" is,
"de verplichting van de debiteur uit hoofde van achtergestelde obligaties zijn, met name bij een faillissement, achtergesteld bij ALLE andere schuldverplichtingen van de debitrice, tenzij deze eveneens zijn achtergesteld".

Daar wordt tekort rekening mee gehouden door de bezitters/kopers.
Wij spraken met een bankier (oud) van de Rabo bank en die zei: "als de Rabo bank failliet gaat, dan blijft er geen bank meer over".

Maar hoeveel banken zijn er nog over e/o met steun van de Overheid?
De Rabo had geen notering aan de Amsterdamse beurs en daarmee mag de Rabo Bank zich gelukkig prijzen, maar anders had de prijs van het aandeel Rabo er heel anders uitgezien op dit moment.

Wij van de redactie willen wijzen op die achtergesteldheid en het hoge percentage van rente vergoeding.
Dit laatste zegt het al, voor wat, hoort wat. Hoe hoger het percentage, des temeer risico. De Rabo heeft voor miljarden aan ledencertificaten uitstaan.

Kwaliteitsaandelen geven over de langer termijn een beter rendement dan obligaties.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL