Arseus verkoopt onderdelen aan Henry Schein

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/01/2014 08:07
WAREGEM (AFN) - Arseus heeft de verkoop van de dentale software Julie, Arseus Dental Lab, Arseus Dental Solutions Benelux en Arseus Dental Solutions France Ouest aan Henry Schein afgerond. Dat werd maandag bekendgemaakt. De verkoopsom is 50 miljoen euro.

De aan het Amerikaanse bedrijf verkochte activiteiten, die per 1 januari worden gedeconsolideerd, vertegenwoordigen een jaaromzet van circa 70 miljoen euro. Door de verkoop kan Arseus verder investeren in het wereldwijd uitrollen van de Fagron-activiteiten, zich richten op de ontwikkeling van Corilus en doorgaan met de uitvoering van de strategie, aldus topman Ger van Jeveren.

Arseus herhaalde maandag dat het de strategische opties voor de divisies Healthcare Solutions en Healthcare Specialties analyseert, zowel binnen als buiten de onderneming. ,,Deze verkoop vormt een belangrijke stap in de voltooiing van dit proces'', zo constateerde de onderneming.

Resterende activiteiten
Het bedrijf verwacht in het eerste halfjaar van 2014 meer nieuws te kunnen aankondigen over de resterende activiteiten van Healthcare Solutions en Healthcare Specialties.

Verder is de verkoop van de Franse dentale distributieactiviteiten in de regio's Parijs, Lille en Lyon aan MS Distribution, die werd aangekondigd op 7 november 2013, afgerond.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL