Aandeelhouders Inverko stemmen in met 50% overname van Equipe B.V.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/12/2013 19:24
Inverko N.V. (“Inverko”) maakt bekend dat aandeelhouders in de heden gehouden BAVA de overname van 50% van de aandelen in Equipe B.V. (“Equipe”) hebben goedgekeurd.

De vergadering van aandeelhouders keurde vandaag de overname van 50% van de aandelen in Equipe goed. De overige 50% van de aandelen in Equipe blijft in handen van Sequoia Infrastructure Investments Coöperatief UA. De voorgestelde koopsom bestaat uit een betaling aan de heer Alssema in de vorm van maximaal 15 miljoen aandelen Inverko tegen een koers van € 0,20 op basis van een vast component en een earn-out regeling.

Partijen willen de overname van Equipe begin 2014 afronden. Op grond van afspraken tussen de aandeelhouders van Equipe zal deze vennootschap worden geconsolideerd in de resultaten van Inverko.

Deze overname ligt volledig in lijn met de strategie van Inverko NV om verregaande voor en achterwaartse integratie binnen de keten van afvalverwerking en recycling te realiseren en haar activiteiten middels schaalvergroting uit te breiden.

Equipe is de houdstermaatschappij van Inverko Compounding. Inverko Compounding produceert 24 uur per dag, zeven dagen per week in een vijf ploegensysteem hoogwaardige grondstoffenop basis van huishoudelijk en industrieel afval. De binnen Inverko Compounding geproduceerde grondstoffen worden afgezet in onder andere Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Israël en Scandinavië.

Tegelijkertijd met het voorstel tot goedkeuring werd de “vrijstelling van de verplichting om een openbaar bod uit te brengen”, als bedoeld in het Vrijstellingsbesluit Overnamebiedingen Wft met betrekking tot de heer Alssema en de door hem gecontroleerde ondernemingen, mede in stemming gebracht. Hiertoe besloot de vergadering met meer dan 90% van de stemmen, waardoor de heer Alssema en de door hem gecontroleerde ondernemingen zijn vrijgesteld van de biedplicht.

Eerder keurden aandeelhouders in de vergadering van 15 november 2013 de overname van alle aandelen in Inverko Polymers B.V. (“Polymers”) goed. De definitieve overnameovereenkomst hebben partijen op 27 december getekend. De koopprijs bestaat uit een betaling van 23.750.000 aandelen Inverko aan de heer Alssema, en een betaling in 3.6 miljoen aandelen omdat de koop van Polymers met terugwerkende kracht tot 1 januari 2013 wordt geëffectueerd. Alle aandelen worden uitgegeven tegen een koers van € 0,20; dit is tevens de nominale waarde.

Het bestuur voert gesprekken met diverse externe partijen met als doel verdere invulling te geven aan de groeistrategie en zal acquisities blijven doen als dit de activiteiten versterkt.

Dhr Alssema zal per 1 Januari 2014 toe treden tot de raad van bestuur als CEO, de huidige CEO, Dhr R.J.M van Veldhovenzal per die datum de functie van COO gaan vervullen.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL