Bankhandelaren mogen niet meer chatten.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/12/2013 17:13
NEW YORK (AFN/RTR) - JPMorgan Chase en Deutsche Bank gaan hun handelaren binnenkort verbieden gebruik te maken van online chat. Dat meldden bronnen rond de banken op vandaag.

De maatregel is het gevolg van een aantal schandalen rond banken, die onder meer aan het licht kwamen door onderzoek van de chatgeschiedenis van handelaren en andere medewerkers. Zo figureerden chats prominent in onderzoeken naar de manipulatie van de centrale rentetarieven en valutatarieven.

Een bron bij JPMorgan zei vandaag dat de jongste schandalen niet de oorzaak vormden voor het verbod, dat later deze week in moet gaan. De bank zou al eerder hebben overwogen om chatgebruik aan banden te leggen, onder meer om de kans op ,,ongepaste opmerkingen'' te verkleinen.

Intern communiceren
Handelaren kunnen intern communiceren, ook met mensen op andere afdelingen, via bijvoorbeeld de chatfuncties van financiƫle dataleveranciers Bloomberg en Thomson Reuters en via andere berichtendiensten.

Bloomberg kondigde dinsdag aan dat het werkgevers meer inzicht zal geven in de chat. Personeel dat toezicht moet houden op de integriteit van werknemers zou dan makkelijkere en grotere toegang tot de berichten krijgen. Een woordvoerder van Bloomberg liet aan de Financial Times weten zich zorgen te maken over toezichthouders die het gebruik van chat helemaal zouden kunnen verbieden. Dat leek Bloomberg ,,geen goede ontwikkeling voor de branche'''.

De Amerikaanse dataleverancier zei overigens ook dat de schandalen tot nu toe geen grote gevolgen hebben gehad voor het gebruik van de chatfunctie. De uitwisseling van berichten blijft op ,,gezond niveau'' met circa 15 miljoen berichtjes per dag.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL