Vivenda MG, Overname Inverko Polymers heeft steun van aandeelhouders en obligatiehouders VMG; notering onder de naam Inverko

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/11/2013 13:21
Vivenda Media Groep N.V. (“VMG”), maakt bekend dat de overname van Inverko Polymers B.V. zowel wordt gesteund door haar aandeelhouders als haar obligatiehouders. Het aandeel VMG zal vanaf maandag 18 november 2013 genoteerd zijn onder de naam Inverko. De heer Alssema treedt toe tot de Raad van Bestuur.

Besluiten obligatiehouders
VMG heeft hedenmorgen twee vergaderingen van obligatiehouders gehouden: een vergadering van de houders van de 6% 2010-2015 achtergestelde converteerbare obligaties VMG en een vergadering van de 7% 2013-2015 converteerbare obligaties VMG. Beide vergaderingen verleenden VMG toestemming om haar activiteiten in het vervolg vooral te richten op de markt van kunststofrecycling. Daarmee is vast komen te staan dat deze obligaties niet opeisbaar zijn. Onder IFRS accountancy voorschriften zullen de obligaties weer verantwoord kunnen worden als eigen vermogen in plaats van als kort vreemd vermogen, zoals in het jaarverslag 2012.

Aan de vergadering van houders van de 6% 2010-2015 achtergestelde converteerbare obligaties deed VMG het voorstel om tegen een lagere conversiekoers vervroegd te converteren. In plaats van een koers van € 0,2459 werd een koers van € 0,20 aangeboden, waarbij ook de gederfde rente tot het einde van de looptijd van de obligatielening (30 november 2015) in aandelen zal worden betaald. Onder deze obligatielening staan nog 24 obligaties van elk € 50.000 nominaal uit. Ter vergadering werden alvast 7 obligaties ter conversie aangeboden. VMG heeft de obligatiehouders verzocht om de vennootschap uiterlijk 22 november 2013 te laten weten of zij het voorstel aannemen.

Besluiten aandeelhouders
De vergadering van aandeelhouders nam vandaag een aantal besluiten. De vergadering keurde goed dat VMG alle aandelen in Inverko Polymers B.V. (“Inverko”) koopt tegen betaling van 23.750.000 aandelen VMG aan de heer Alssema, algemeen directeur en eigenaar van Inverko. Partijen willen de overname van Inverko met terugwerkende kracht tot 1 januari 2013 effectueren. In dat geval zullen aan de heer Alssema additioneel 4 miljoen aandelen VMG worden uitgekeerd. Alle aandelen worden uitgegeven tegen een koers van € 0,20; dit is tevens de nominale waarde. Eerder was er sprake van, dat VMG een financiering van € 1,2 miljoen diende aan te trekken voor aankoop van machines. Omdat Inverko ondertussen zelf voor deze financiering heeft gezorgd is dat niet langer nodig.

Tegelijkertijd werd met het voorstel tot goedkeuring mede in stemming gebracht de “vrijstelling van de verplichting om een openbaar bod uit te brengen”, als bedoeld in het Vrijstellingsbesluit Overnamebiedingen Wft met betrekking tot de heer Alssema en de door hem gecontroleerde ondernemingen. Hiertoe besloot de vergadering met meer dan 90% van de stemmen, waardoor de heer Alssema en de door hem gecontroleerde ondernemingen zijn vrijgesteld van de biedplicht.

De algemene vergadering besloot verder tot wijziging van de statuten van VMG conform het voorstel daartoe. De statutenwijziging zal maandag 18 november vóór beurs worden geëffectueerd; het aandeel VMG zal vanaf die maandag noteren onder de naam Inverko N.V. De ISIN Code wijzigt in NL 0010 614 566. Het ticker symbool wordt INVER.

Tenslotte besloot de algemene vergadering om de heer Alssema te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van VMG met ingang van de hieronder genoemde datum.

Aankondigingen
Op 4 november jl. maakte VMG bekend dat een principe akkoord was bereikt over de 50% overname van Equipe B.V. Deze vennootschap is eigenaar van een fabriek die afval verwerkt tot grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie. Het is de bedoeling dat zowel de overname van Inverko als de overname van 50% van Equipe B.V. nog voor het einde van het jaar een feit zullen zijn. VMG zal zeer binnenkort een volgende vergadering van aandeelhouders bijeenroepen om ook voor deze overname goedkeuring te vragen. Gepland wordt de vergadering te houden op 30 december 2013. Dan zal ook de beloning van de heer Alssema aan de orde komen. Als de vergadering alsdan de geagendeerde besluiten neemt zal vervolgens de benoeming van de heer Alssema ingaan.


Einde persbericht




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL