Hogere winst Citigroup valt tegen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/10/2013 15:51
NEW YORK (AFN) - Citigroup heeft in het derde kwartaal aanzienlijk meer winst geboekt dan een jaar eerder. De winst was echter lager dan analisten hadden voorspeld, zo bleek vandaag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse bank.

Citigroup boekte vorig kwartaal een nettowinst van 3,2 miljard dollar. Een jaar eerder bleef de winst nog steken op 468 miljoen dollar, maar in die periode werd het resultaat stevig gedrukt door een miljardenafschrijving op het belang van 49 procent in het effectenbedrijf Smith Barney. Gecorrigeerd voor eenmalige posten kwam de winst vorig kwartaal uit op 1,02 dollar per aandeel. Dat was 4 procent minder dan een jaar eerder en 2 dollarcent minder dan analisten gemiddeld voorspelden bij een rondvraag door persbureau Bloomberg.

De totale opbrengsten van Citigroup klommen in het derde kwartaal met 4,2 miljard dollar tot 17,9 miljard dollar. Die stijging kwam vooral door boekhoudkundige aanpassingen. De daarvoor aangepaste opbrengsten zakten met 5 procent.

Onzekerheid
Citigroup had afgelopen kwartaal onder meer last van de onzekerheid rond het beleid van de Federal Reserve. De verwachting dat de Fed binnenkort zijn steunaankopen van obligaties gaat afbouwen, zette de prijs van Amerikaanse staatsobligaties stevig onder druk. De inkomsten van Citigroup uit de handel in obligaties zakten met ruim een kwart tot 2,8 miljard dollar.

De stijgende rente, die samenhangt met de dalende waarde van de staatsobligaties, zorgde ook voor tegenvallende resultaten van de hypotheekdivisie. De rente op leningen met een looptijd van 30 jaar is dit jaar gestegen van het historisch lage peil van minder dan 3,5 procent tot 4,3 procent eind september. Hierdoor nam de animo om hypotheken te herfinancieren af.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL