IAG vindt redding Alitalia illegaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/10/2013 07:00
LONDEN (AFN/RTR) - International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van British Airways en Iberia, vindt de redding van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij illegaal. De onderneming riep maandag de Europese Commissie op een stokje te steken voor de pogingen van de Italiaanse overheid om Alitalia in de lucht te houden.

Eind vorige week werd een akkoord bereikt over een kapitaalverhoging van 300 miljoen euro voor Alitalia, mede met behulp van een investering door het Italiaanse staatspostbedrijf Poste Italiane. Daarnaast krijgt Alitalia nog 200 miljoen euro aan leningen. Volgens IAG is dat in strijd met de Europese regels. ,,We zijn altijd tegen staatssteun geweest'', aldus een woordvoerster. ,,Het is protectionistisch en ondermijnt de concurrentieverhoudingen en begunstigt bovendien kwakkelende maatschappijen die zich niet hebben aangepast aan de economische realiteit.'' Een woordvoerder van de Europese Commissie zei pas op de zaak te kunnen reageren zodra Brussel informatie over de plannen krijgt van de Italiaanse autoriteiten.

Het reddingsplan werd afgelopen vrijdag goedgekeurd door het bestuur van Alitalia waarin ook bestuurders van Air France-KLM zitten. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie heeft een belang van 25 procent in het Italiaanse bedrijf en heeft aangegeven dat te willen vergroten. Maandagavond houdt Alitalia een aandeelhoudersvergadering. Air France-KLM zal na afloop daarvan laten weten of het bedrijf opnieuw geld in het bedrijf steekt na een bijdrage van 320 miljoen euro aan de redding van Alitalia in 2009.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL