Nieuw Hollands Groen N.V. verwerft meerderheidsbelang in New Sources Energy

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/09/2013 18:58
Noordwijk, 25 september 2013 - New Sources Energy N.V. (NSE) maakt bekend dat de curator van NSE Holding B.V. overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van het 80,35% belang in NSE. De levering van de aandelen geschiedt onder voorbehoud van goedkeuring door aandeelhouders en de verkrijging van vrijstelling van de verplichting om een openbaar bod uit te brengen.

In juni van dit jaar startte de curator van NSE Holding B.V., de grootaandeelhouder van NSE, op basis van exclusiviteit besprekingen over de voorwaarden en condities van een mogelijke overname van het belang. Inmiddels is hierover overeenstemming bereikt met Nieuw Hollands Groen N.V.

Het is de intentie van Nieuw Hollands Groen om binnen afzienbare tijd activiteiten in NSE in te brengen die betrekking hebben op het exploiteren van duurzame (groene) energievormen en MVO gerelateerde projecten. Bestuurders van Nieuw Hollands Groen zijn de heren H.F. Wieringa (CEO) en W.R.H.O. Gieteling (CFO). De plannen met betrekking tot deze activiteiten zullen binnenkort in meer detail worden bekend gemaakt. De naam van de vennootschap blijft ongewijzigd.

Aandeelhouders zullen op korte termijn opgeroepen worden voor een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die naar verwachting eind november 2013 zal plaatsvinden. In deze vergadering zal aan aandeelhouders onder meer worden gevraagd de voorgenomen verkoop goed te keuren, vrijstelling te verlenen van de verplichting tot het doen van een openbaar bod en nieuwe leden van het bestuur te benoemen.

Indien tijdens de BAVA het vereiste quorum niet wordt gehaald, zal een tweede BAVA nodig zijn. De levering van de aandelen is voorzien direct na het verkrijgen van toestemming van de aandeelhouders, waarna Nieuw Hollands Groen een aandelenbelang zal houden van 80,35%.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL