Ondernemingskamer verdaagt bava Cryo-Save

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/09/2013 16:10
AMSTERDAM (AFN) - De Ondernemingskamer heeft de buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) van Cryo-Save, die door grootaandeelhouder Salveo bijeen was geroepen, verdaagd tot 20 november. Dat bleek vrijdag uit een beschikking van de Ondernemingskamer, die in handen is van AFN.

Cryo-Save zegt in een reactie ,,blij'' te zijn met de beslissing. ,,Dit is precies wat we gevraagd hadden. We gaan de uitspraak nu rustig beoordelen'', aldus de juridisch adviseur van het bedrijf, Fred Koelen. Hij zei dat er de afgelopen tijd geen contact is geweest met Salveo.

Het Zwitserse bedrijf riep onlangs een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen voor 9 september, terwijl Cryo-Save nog gebruikmaakte van de wettelijk toegestane bedenktijd ten aanzien van het verzoek voor zo'n vergadering. Salveo wilde tijdens de bava aandeelhouders zijn huidige topman Frédéric Amar laten aanstellen als bestuursvoorzitter van Cryo-Save. Het bestuur van dat bedrijf vreest daarbij echter voor belangenverstrengeling.

Ondernemerskamer
Volgens de Ondernemingskamer kan de wettelijk toegestane bedenktijd, ook wel responstijd, worden doorbroken of doorkruist als daar voldoende zwaarwichtige redenen voor zijn. Het bestaan van die redenen is door Amar niet aannemelijk gemaakt, zo oordeelde de rechter.

De Ondernemingskamer wees erop dat een eventuele benoeming van Amar als topman van Cryo-Save kan leiden tot een strategiewijziging en gaf aan dat een overname van de stamcelactiviteiten van Salveo dan niet valt uit te sluiten. De rechter vond de ontkenning hierop van Amar niet aanvaardbaar. ,,Op die grond is het handhaven van de responstijd dan ook gerechtvaardigd te achten''.

Onderzoek
Het verzoek naar een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Cryo-Save wordt in beginsel voor 3 maanden door de Ondernemingskamer aangehouden.

Amar liet vrijdag weten teleurgesteld te zijn in de beslissing. Hij zei dat voor de bava meer dan 50 procent van het aandelenkapitaal zich inmiddels had aangemeld. ,,Dat is historisch in de geschiedenis van Cryo-Save. Maar de rechter zet de mogelijkheid van aandeelhouders om zich uit te spreken nu aan de kant'', aldus Amar. Hij gaf aan dat de buitengewone aandeelhoudersvergadering nu na 20 november gaat plaatsvinden.

Wel hoopt Amar dat Cryo-Save nu zelf een stap zet en de aandeelhouders bijeenroept. ,,We hebben wat zaken te bespreken, wij zullen daar als grootaandeelhouder aan mee doen. Tot die tijd staat mijn deur open voor overleg''.

Cryo-Save Group N.V.: Positive outcome for Cryo-Save in legal proceedings against Salveo: EGM 9 September 2013 postponed
Cryo-Save Group N.V. (Euronext: CRYO, 'Cryo-Save', or 'the Group'), the leading international stem cell storage company and the largest family stem cell bank in Europe, announces that the extraordinary general meeting of shareholders ("EGM") scheduled for 9 September 2013, that was convened by the company's minority shareholder Salveo Holding S.A. ("Salveo") in breach of the 180-day response time that Cryo-Save's board of directors invoked, has been adjourned by court order.

The Enterprise Chamber (Ondernemingskamer) of the Amsterdam Court of Appeal confirmed in the decision it handed down today that Cryo-Save's invocation of the 180-day response time was justified and that Salveo was not entitled to breach the response time. Consequently, the Enterprise Chamber by way of injunctive relief adjourned the EGM convened by Salveo to 20 November 2013, being the final day of the response time, or to such earlier date as the response time may be ended by Cryo-Save.

Cryo-Save will keep its shareholders and other stakeholders informed of significant developments and will issue additional statements if and when appropriate.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL