13 redenen om zilver te bezitten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/06/2013 11:41
Wat hebben zilver, uranium en steenkool met elkaar gemeen? Het zijn allemaal grondstoffen waar niemand iets van moet hebben en waar niemand nog over spreekt. Zilver daalde dit jaar al meer dan 30 % en sinds zijn piek van 2011 meer dan 60 %. Je kunt je dan ook afvragen of het nog de moeite is om te beleggen in zilver. Daily Reckoning vond nog 13 redenen waarom zilver interessant blijft:

1. Zilver is een play op technologische vooruitgang. Zilver was ooit een industriële grondstof enkel voor fotografie, maar momenteel is zilver heel geliefd in elektronische toestellen, zonnepanelen en medische toepassingen.
Ook in genezingsproces laat zilver van zich horen (red. XEA.nl). o.a. 'Antibiotica effectiever door toevoegen zilver' lees elders meer op
http://www.nu.nl/gezondheid/3506053/antibiotica-effectiever-toevoegen-zilver.html

2. Zilver is zeldzamer dan goud als investering. De bovengrondse zilvervoorraad is slechts 1/10 van de waarde van de totale goudmarkt. Goud is 50 keer zo duur als zilver terwijl er slechts 5 keer meer zilver aanwezig is in de wereld.

3. Grote geldfondsen bezitten amper zilver. Hoewel zilver nog steeds een van de meest succesvolle beleggingen blijft dit decennium, zijn er nog maar heel weinig geldfondsen die zilver bezitten. Pensioenfondsen, verzekeraars, grote hedge funds die biljoenen dollars bezitten hebben zilver steeds genegeerd.

4. De goud/zilver ratio is uit balans. Historisch gezien noteert de goud/zilver ratio tussen de 9 en 16. Op basis van productie ligt de zilverproductie 8 keer hoger dan de goudproductie. En toch staat de prijs van goud 50 keer hoger dan de prijs van zilver.

5. Net als goud is zilver een activa buiten het financiële systeem. Zilver is geen aandeel of obligatie. Als je geld uit het huidige financiële systeem wilt halen, zijn er niet veel opties over dan goud en zilver. Goud en zilver bewijzen al duizenden jaren hun waarde.

6. Zilver kan overal en door iedereen gekocht worden.

7. Zilver is belangrijk in Azië. Er blijft vanuit Azië een sterke vraag naar zilver, zowel voor juwelen als voor investering. In de zomer en de herfst is er een grote vraag naar zilver en goud door het Indische trouwseizoen. Deze traditie loopt al eeuwen.

8. Bekijk de volledige lijst op The Daily Reckoning >>

lees meer op
http://www.beurs.com/2013/06/21/13-redenen-om-zilver-te-bezitten

of op

http://dailyreckoning.com/13-reasons-to-like-silver/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+dailyreckoning+%28The+Daily+Reckoning%29

Ronald Hendrickx 21/06/2013



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL