Klanten van Reuters hebben twee seconden voorkennis

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/06/2013 11:48
DFT. door Johan Wiering
AMSTERDAM -
Dat de Universiteit van Michigan zijn maandelijks gemeten Amerikaanse consumentenvertrouwen vijf minuten eerder aan Thomson Reuters verstrekt dan aan andere persbureaus, was al opmerkelijk. Maar uit een reportage van nieuwszender CNBC blijkt nu dat klanten het belangrijke macrocijfer tegen betaling nog eens twee seconden eerder kunnen krijgen.
In de huidige tijd is twee seconden heel veel. Via Computergestuurde handel kunnen orders namelijk in vijf milliseconden worden uitgevoerd. Handelaren maken gretig gebruik van de voorsprong, zo constateerde CNBC. Ze kochten voor tientallen miljoenen dollars trackers op de Amerikaanse S&P-index in de twee seconden voorafgaande aan de publicatie van het vertrouwenscijfer op vrijdag 17 mei.
Uit het document waarop CNBC de hand wist te leggen, blijkt dat het contract al sinds september 2009 bestaat. Dit contract staat haaks op het principe dat alle marktparticipanten tegelijkertijd geïnformeerd dienen te worden.
Thomson Reuters betaalt de Universiteit van Michigan jaarlijks $1 miljoen voor de exclusieve toegang tot de data.
Twee maanden geleden berichtte The Wall Street Journal al dat de Amerikaanse autoriteiten een onderzoek zijn begonnen naar mediabedrijven die beursgevoelige informatie zouden doorspelen. Ongetwijfeld zal het vertrouwenscijfer van de Universiteit van Michigan daarbij ook aan bod komen.

reactie XEA.nl
Wat kunnen we tegenwoordig niet met de FLITSHANDEL in 2 Seconden doen??
Een schandaal eerst KLAS!!
Toezicht?
Bescherming van Beleggers? Vertrouwen is al niet groot, nu een NOG grotere deuk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL