Royal Canadian Mint verkoopt meer Maple Leaf munten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/06/2013 14:11
De Royal Canadian Mint verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar 6,6 miljoen troy ounce aan zilveren Maple Leaf munten, tegenover 4 miljoen in dezelfde periode van vorig jaar. In heel 2012 produceerde en verkocht het Canadese munthuis in totaal 18,1 miljoen zilveren Maple Leaf munten. Als we het eerste kwartaal extrapoleren naar het hele jaar zou de RCM dit jaar 23 miljoen munten kunnen verkopen, een stijging van 27% ten opzichte van 2012. Of er in de tweede helft van dit jaar even veel zilver gekocht zal worden blijft de vraag, maar alles wijst erop dat er in het tweede kwartaal ook veel zilver verkocht is.

Beleggers kochten ook veel gouden Maple Leaf munten. In de eerste drie maanden van dit jaar werd er 269.000 troy ounce aan gouden munten verkocht, een stijging van 96% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het Canadese munthuis ging zelfs haar Amerikaanse evenknie voorbij, want de US Mint verkocht in dezelfde periode opgeteld 246.500 troy ounce aan gouden Eagle munten. Als de RCM in dit tempo kan blijven produceren en verkopen zou het totaal over heel 2013 boven de 1 miljoen troy ounce uit kunnen komen. Omgerekend is dat meer dan 31 ton goud. Het afgelopen jaar verkocht de Canadian Mint 883.048 troy ounce goud.

De Canadese en Amerikaanse munthuizen verkochten in het eerste kwartaal van dit jaar meer zilveren munten dan de binnenlandse mijnproductie. Tegenover de verkoop van 20,8 miljoen troy ounce aan Silver Eagle en zilveren Maple Leaf munten stond een mijnproductie van slechts 14,3 miljoen troy ounce. Als beide munthuizen de rest van het jaar in dit tempo blijven verkopen zullen ze 65 miljoen troy ounce aan zilver nodig hebben. Dat is 8,25% van de mijnproductie van zilver wereldwijd van het afgelopen jaar 2012.

De daling van de goudprijs gaf in april een impuls aan de markt. Verschillende munthuizen zagen de omzet sterk toenemen. Ook werden wachttijden langer. De US Mint besloot op een gegeven moment zelfs de productie van de 1/01 troy ounce Eagle munt stop te zetten.

Bron: Royal Canadian Mint, via SilverDoctors



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL