“Chinezen en Indiërs verwachten stijging goudprijs”

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/05/2013 09:36
De World Gold Council (WGC) deed onderzoek naar het sentiment onder Chinese en Indiase consumenten. Daaruit bleek dat een ruime meerderheid van 82% rekent op een stijging of stabilisering van de goudprijs in de komende vijf jaar. Uit de enquête bleek dat 45% van de ondervraagden het afgelopen half jaar goud heeft gekocht. Het onderzoek werd gehouden onder 1.001 willekeurig geselecteerde volwassenen.

Premies gestegen
De WGC schrijft in haar nieuwsbericht van 29 mei 2013 dat de premies op de Shanghai Gold Exchange in april een piek bereikten van $40/oz. Op het goud dat de Vietnamese centrale bank gedurende deze periode verkocht werd een premie van $150/oz betaald. In Mumbai zag de WGC kort na de prijsdaling van april de premies oplopen tot $26/oz. Een maand later was die alweer gezakt tot $10/oz. In Europa steeg de premie op de Zuid-Afrikaanse Krugerrand munt naar 4% en liepen levertijden van verschillende munten en baren op tot enkele weken.

India
India is goed voor 28% van de wereldwijde consumentenvraag naar goud en is daarmee bepalend voor de goudmarkt. De WGC becijferde de totale import van goud in India gedurende het tweede kwartaal van dit jaar op 400 ton. Dat is bijna de helft van de import over heel 2012.

ETF’s
Goud-ETF’s waren de afgelopen drie jaar verantwoordelijk voor 6,5% van de wereldwijde vraag naar goud, maar in 2013 zorgden deze fondsen juist voor extra aanbod van goud. Van de 2.700 ton die ze begin dit jaar beheerden was eind april al 350 ton van de hand gedaan. Tegelijkertijd besloten beleggers wereldwijd om fysiek goud te kopen. De gouden munten en goudbaren waren eind april niet meer aan te slepen. De US Mint verkocht in april een recordbedrag aan gouden en zilveren munten, de Britse Royal Mint zag haar verkopen verdrievoudigen en de Australische Perth Mint zag de omzet stijgen naar het hoogste punt in vijf jaar tijd.

bron Goudstandaard.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL