Resultaten Delhaize Groep eerste kwartaal 2013 +Veretrek van....

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/05/2013 08:58
Financieel overzicht
» Opbrengstengroei van 2,1% aan ongewijzigde wisselkoersen (organische groei van 3,8%)
» Vergelijkbare omzetgroei van 1,9% in de V.S. en 2,4% in België
» Onderliggende bedrijfsmarge van 3,9% voor de Groep
» Vrije kasstroom van €255 miljoen

Vooruitzichten 2013
» Onderliggende bedrijfswinst zal naar verwachting ongeveer €775 miljoen bedragen aan ongewijzigde wisselkoersen

CEO transitie

» Delhaize Groep kondigt aan dat Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder Pierre-Olivier Beckers zich op het einde van het jaar zal terugtrekken uit zijn functies


» Reactie van de Afgevaardigd Bestuurder

Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep, verklaarde: “We boekten een sterk eerste kwartaal, ondersteund door hogere opbrengsten en winstgevendheid bij Delhaize America en Delhaize België, gedeeltelijk dankzij de gunstige weersomstandigheden. De geherpositioneerde Food-Lion-winkels bleven goed presteren, en in België bleek het consumentengedrag sterker dan verwacht. De activiteiten in Zuidoost-Europa werden beïnvloed door prijsinvesteringen in Griekenland en door een hoge inflatie in de andere landen.”

“Voor de rest van 2013 zullen wij belangrijke investeringen blijven doen in onze strategische initiatieven. Phase 4 van de herpositionering van Food Lion wordt volgende week gelanceerd, waardoor het totaal aantal geherpositioneerde Food Lion winkels 78% van het netwerk zal bereiken. Bij Hannaford zullen we onze prijsinvesteringen verhogen aangezien wij ons toespitsen op het creëren van meerwaarde voor onze klanten. In België hebben wij verdere mogelijkheden geïdentificeerd om onze winkels, ons assortiment en dienstverlening te verbeteren en tegelijkertijd prijscompetitief te blijven. Als gevolg van de voortdurende aandacht voor onze strategische prioriteiten, verwacht Delhaize Groep een onderliggende bedrijfswinst van ongeveer €775 miljoen te verwezenlijken voor het boekjaar 2013, aan ongewijzigde wisselkoersen.”

“Na bijna 15 jaar als CEO hebben de Raad van Bestuur en ik besloten dat de tijd nu rijp is om op zoek te gaan naar een opvolger. Inmiddels blijf ik volledig toegewijd om de onderneming en haar 158 000 medewerkers te leiden en te steunen en ik blijf er van overtuigd dat we op goede weg zijn, zoals onze resultaten van de laatste drie kwartalen het aantonen.”

Delhaize Groep kondigt vertrek aan van Pierre-Olivier Beckers als Voorzitter Executief Comité en Afgevaardigd bestuurder

8/05/2013 Vertrek van...

BRUSSEL, BELGIE, 8 mei 2013 - Delhaize Groep (Euronext, Brussel: DELB, NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat Pierre-Olivier Beckers, haar Voorzitter en Chief Executive Officer, zich zal terugtrekken uit zijn uitvoerende functie tegen het einde van dit jaar en het bedrijf verder zal dienen als bestuurder.

In het kader van het opvolgingsplan van Delhaize, zal Dhr. Beckers zijn huidige functie blijven uitvoeren tot een nieuwe CEO is aangeworven en een vlotte overgang heeft plaatsgevonden. Nadat hij zich teruggetrokken heeft als CEO, zal hij in de Raad van Bestuur blijven als niet-uitvoerende bestuurder.

Dhr Beckers trad in dienst bij Delhaize Groep in 1983, was bestuurder van de onderneming sinds 1995 en werd benoemd tot Voorzitter en CEO in januari 1999. In bijna 15 jaar als CEO heeft hij Delhaize Groep geleid en getransformeerd doorheen een periode van voortdurende verandering in de globale sector van de voedseldistributie.

Onder het leiderschap van Dhr. Beckers is Delhaize veranderd van een Belgische onderneming met een internationale aanwezigheid tot een geïntegreerde groep met dezelfde visies en waarden. Het aantal winkels groeide van 1 904 tot 3 411 over tien landen, drie continenten, de opbrengsten groeiden van €12,9 tot €22,6 miljard. 30,7% van de winkels zijn nu gelokaliseerd in groeiende markten, en genereren 14% van de opbrengsten van de Groep, tegenover minder dan 5% toen Dhr. Beckers zijn functie opnam.

De Raad van Bestuur is gestart met de zoektocht naar een opvolger en zal zowel interne als externe kandidaten beoordelen. Het is actief betrokken bij het proces om een vlotte en ordelijke overgang van CEO te verzekeren tegen het einde van 2013.

Mats Jansson, Voorzitter van de Raad, verklaarde: “Pierre-Olivier Beckers heeft 30 jaar lang voor Delhaize gewerkt met een onuitputtelijke energie en absolute passie, met zeer sterke waarden en een groot respect voor de mensen. Zoals onze recente resultaten aantonen, blijven onze bedrijfsprestaties zich verbeteren als gevolg van onze initiatieven over de laatste jaren. Dit plaatst de onderneming in een goede positie voor de toekomst en vormt een sterke basis voor zijn opvolger. Pierre-Olivier zal de onderneming leiden tot een vlotte transitie heeft plaatsgevonden en wij kijken ernaar uit om met hem verder te werken als collega in de Raad van Bestuur.”

Pierre-Olivier Beckers verklaarde: “Mijn werk binnen deze onderneming en de samenwerking met de Raad van Bestuur, fantastische collega’s en fantastische teams, is de meest dankbare baan geweest die ik mij voorstellen kan. De Raad van Bestuur en ik vinden dat dit het juiste moment is om een opvolger te vinden die de Groep en haar evolutie naar de toekomst zal leiden. Inmiddels blijf ik volledig toegewijd om de onderneming en haar 158 000 werknemers te leiden en te steunen.”






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL