Umicore update eerste kwartaal 2013

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/04/2013 19:03
Overzicht
De inkomsten daalden met 2% in het eerste kwartaal van 2013. De moeilijke marktomstandigheden bleven volharden in vele eindmarkten van Umicore en dit was voornamelijk zo in Europa, waar de bouw- en automobielsectoren een moeilijke start van het jaar kenden. Wat de evolutie van de business groups betreft: de inkomsten van Performance Materials en Recycling waren lager en Catalysis en Energy Materials noteerden respectievelijk stabiele en iets hogere inkomsten.

De marges in het eerste kwartaal werden negatief beïnvloed door een regionale verschuiving in de verkopen en het type verkochte producten. Ook de lagere prijzen voor bepaalde metalen hadden een impact op de recyclageactiviteiten. Het management blijft zich richten op kostenbesparende maatregelen en prijsstijgingen om de gevolgen van de ongunstige marktomstandigheden te beperken.

De kasstromen bleven zeer positief en de nettoschuld werd afgebouwd tot ruim onder € 200 miljoen. Investeringen ter ondersteuning van Umicore’s groeiambities op lange termijn werden op een hoog tempo verder gezet.

Zoals eerder aangekondigd, startte Umicore met de inkoop van eigen aandelen. Tot en met 26 april werden 377.380 eigen aandelen ingekocht, of 0,3% van de uitgegeven aandelen. Umicore hield daardoor op 26 april 8.244.306 aandelen in eigen bezit, of 6,9% van de uitgegeven aandelen.

Marc Grynberg, CEO, becommentarieerde : “De tendensen die we kenden in de tweede helft van vorig jaar bleven voortduren in het eerste kwartaal van 2013. Er zijn vandaag geen tekenen dat enig economisch herstel zal plaatsvinden voor het einde van dit jaar. Om onze marges te beschermen, zullen we kosten selectief blijven aanpakken. We bekijken ook een verhoging van de prijzen om zo adequate waarde te halen uit de functionaliteiten en de technische prestaties van onze materialen en diensten. Onze groeiambities op lange termijn blijven onveranderd. We hebben daarnaast een aantal investeringen die op gang zullen komen in de volgende maanden.”

Vooruitzichten
Rekening houdend met de vraag in het eerste kwartaal, de beperkte waarschijnlijkheid van een verbetering op korte termijn in de marktomstandigheden en de hogere afschrijvingslasten, zal de recurrente EBIT voor het volledige jaar naar verwachting tussen € 300 miljoen en € 330 miljoen bedragen.

gesloten werd
Umicore EUR 35,150 +0,45ct +1,31% vol. 1.225.294



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL