Er klopt iets niet op de zilvermarkt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/03/2013 08:09
De zilverprijs is dit jaar niet in goeden doen. Van een prijs rond de $ 30 is ze na 3 maanden lichtjes teruggevallen tot iets onder de $ 29. In deze omstandigheden zou je kunnen verwachten dat de zilvervoorraden van de zilver-ETF's * (zie beneden) zouden dalen, zoals dat momenteel gebeurd met de goud-ETF's. Maar niets is minder waar.

SPDR Gold Trust (GLD) alleen al verminderde dit jaar zijn goudvoorraden met 141 ton door de dalende goudprijs. Maar de zilver ETF's op de markten verhoogden dit jaar, ondanks de prijsdaling, de zilvervoorraden met 20 miljoen ounces. Gezien de correlatie tussen beide edelmetalen is de een vreemde evolutie.

Er is ook een grote divergentie waarneembaar tussen de vraag naar fysiek zilver en de papieren zilverprijs. Op jaarbasis kochten beleggers voor $ 383 miljoen Silver Eagles en voor $ 360 miljoen Golden Eagles. Er wordt dus 56 keer meer zilveren munten gekocht dan gouden munten bij de US Mint. En dit terwijl zilver niet 56 keer meer voorhanden is dan goud.

In 2012 werd er voor meer ounces zilver aan Silver Eagles gemunt dan er zilver werd geproduceerd in Amerika. De US Mint zal dus zilver moeten importeren om aan de vraag te voldoen. Volgens sommige bronnen is de US Mint nu de grootste afnemer van zilver ter wereld. En dit gebeurt allemaal onder een bijzonder lage zilverprijs.

zie grafiek op
http://www.beurs.com/2013/03/26/er-klopt-iets-niet-op-de-zilvermarkt
door R. Hendrickx

* lees meer op
http://www.zerohedge.com/contributed/2013-03-25/silvers-investment-demand-conundrum

reactie XEA.nl
Zilver, de grondstof die het meeste gemanipuleerd wordt.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL