Cyrte Investments stelt SICAV fondsen open voor investeerders

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/03/2013 13:31
Amsterdam, 12 maart 2013 - Investeringsmaatschappij Cyrte Investments stelt twee fondsen open voor nieuwe investeerders. De fondsen zijn het Delta Lloyd L Cyrte Global Fund (Cyrte Global Fund) en het Delta Lloyd L Cyrte LatAm Fund (Cyrte LatAm Fund). Beide fondsen zijn gestructureerd als een SICAV, een open-ended beleggingsfonds. Kenmerkend voor SICAV-fondsen is hun liquiditeit, waardoor investeerders dagelijks aandelen kunnen kopen en verkopen.

Door middel van deze fondsen investeert Cyrte in beursgenoteerde bedrijven die goed gepositioneerd zijn om te profiteren van een verschuiving van consumentenbestedingen als gevolg van toegenomen gebruik van technologie in het dagelijkse leven.

Cyrte ziet veranderingen in consumentenuitgaven als de belangrijkste aandrijver voor waardevermeerdering van aandelen op de lange termijn. Een onderzoeksaanpak op basis van verschillende toekomstscenario's helpt ons om de dynamiek van sociale veranderingen, de uitrol van nieuwe technologieën en de impact van deze veranderingen op markten wereldwijd, beter te begrijpen en in te schatten. Deze inzichten bepalen welke aandelen Cyrte selecteert.

"Onze consistente en doelgerichte investeringsstrategie stelt ons in staat om snel belangrijke trends op het gebied van technologieadoptie door consumenten te herkennen. In combinatie met onze diepgaande kennis van de sector geeft dit ons een belangrijke voorsprong," zegt Peter van Rooyen, investment director van Cyrte.

"Voor Cyrte draait alles om timing. We wachten op het moment dat consumentenuitgaven zich verplaatsen naar nieuwe producten en diensten. Dit gebeurt op verschillende momenten in verschillende sectoren. Het geeft ons de mogelijkheid om onze investeringsthema's te verplaatsen naar andere sectoren en locaties, bijvoorbeeld naar Latijns-Amerika en Afrika," voegt hij toe.

Cyrte ziet structureel groeipotentieel in Latijns-Amerika. Dit wordt aangedreven door een opkomende, jonge en technologisch onderlegde middenklasse die een groot deel van hun inkomen uitgeeft aan technologie en media. Latijns-Amerika is één van de meest actieve regio's in de wereld op het gebied van sociale media. De gemiddelde consument in Latijns-Amerika brengt 7,5 uur per maand door op websites van sociale media, vergeleken met een wereldwijd gemiddelde van 5,7 uur.

Dankzij de liquiditeit van de Cyrte Global- en LatAm-fondsen biedt Cyrte investeerders zowel flexibiliteit als een uitstekende investeringskans.

Over Cyrte Investments
Cyrte Investments is een innovatieve investeringsmaatschappij die zich richt op het genereren van absolute rendementen. Onze investeringsfilosofie, ons specialistische team en netwerk van vooruitstrevende denkers stellen ons in staat om beursgenoteerde bedrijven te kiezen die profiteren van structurele veranderingen in consumentenbestedingen.

Delta Lloyd Groep, één van de grootste Nederlandse vermogensbeheerders, is sinds 2007 meerderheidsaandeelhouder van Cyrte. Als ondertekenaar van de Principles for Responsible Investment, een door de Verenigde Naties gesteund initiatief, hecht Cyrte Investments veel belang aan actief vermogensbeheer en implementatie van milieu, sociale en governance-aspecten in zijn investeringsproces.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL