Sprott: er gebeuren vreemde dingen op de goud- en zilvermarkt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/03/2013 10:51
The Gold Report had een interview met Eric Sprott. Hierin stelt de goeroe dat er vreemde zaken gebeuren op de goud- en zilvermarkt. Volgens Sprott spelen de centrale banken met de goud- en zilverprijs. Er lijkt geen andere verklaring mogelijk.

Het lijkt op een samenzweringstheorie maar er gebeuren vreemde zaken. Op 19 februari werd op de Comex een volledige jaarlijkse goudvoorraad verhandeld. Er kan nooit iemand zoveel fysiek goud leveren aangezien dit niet voorhanden is. En toch zijn er handelaars die daarmee de prijs naar beneden proberen te drukken.

Sprott vermoedt dat de centrale bankiers weten dat de enorme geldcreatie het domste is wat ze kunnen doen. Ze proberen nu de goudprijs te onderdrukken om hun onverantwoord gedrag te verdoezelen. Door een lage goudprijs te creƫren geven ze de indruk dat het allemaal niet zoveel uitmaakt wat ze doen.

Volgens zijn onderzoek zorgen de Westerse centrale banken stiekem voor de aanvoer van goud op de markt. De jaarlijkse productie van goud blijft al 12 jaar min of meer gelijk terwijl de vraag naar goud fors gestegen is, vooral in China en India, de US Mint en andere niet-Westerse centrale banken. Waar kan dat goud anders vandaag komen?

door R. Hebdrickx
lees meer op
http://www.silverdoctors.com/eric-sprott-central-bankers-are-gaming-gold/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL