UBS: grote rally in goud in het derde kwartaal dit jaar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/02/2013 09:33
Julien Garran, grondstofspecialist bij UBS, voorspelt een grote rally van de goudprijs vanaf het derde kwartaal. Volgens Julien Garran bereikt de goudprijs binnenkort "High Noon". Dit is het moment waarop beleggers zullen moeten beslissen wat ze verwachten van de Federal Reserve in de tweede jaarhelft. Garran voorziet een scenario dat uiterst positief is voor goud.

De outlook van de beleggers voor de tweede jaarhelft is afhankelijk van 2 scenario's:
•De Federal Reserve neemt zijn verantwoordelijkheid en stopt met QE
•De globale economie vertraagt en meer QE is nodig

Garran denkt dat het tweede scenario het zal halen. Volgens zijn rapport zullen hogere olieprijzen en stijgende rentevoeten zorgen voor een vertraging van de economie. Tegen halfweg 2013 zal de globale bevoorradingscyclus ook ten einde zijn. Ten derde voorziet hij een strakker Chinees monetair beleid om de stijgende huizenprijzen en inflatie tegen te gaan. Dit is een perfecte cocktail voor een vertragende globale economie.

De markten krijgen te maken met een slappe economische groei in een deflatoire omgeving. Ze zullen aansturen op meer monetaire stimulus. Dit brengt goud in de positie links onderaan van onderstaand kwadrant en zal de goudprijs aanvuren vanaf het derde kwartaal.

zie meer op
http://www.beurs.com/2013/02/26/ubs-grote-rally-in-goud-in-het-derde-kwartaal/17617
Grafieken etc.
door Ronald Hendrickx



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL