Cryo-Save Group N.V.: Bijzondere waardevermindering goodwill

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/12/2012 07:29
Cryo-Save Group N.V. (Euronext: CRYO, 'Cryo-Save', of 'de Groep'), het toonaangevende internationale bedrijf voor stamcelopslag en de grootste familiestamcelbank in Europa, kondigt een bijzondere waardevermindering van haar goodwill aan. Deze waardevermindering heeft geen invloed op de huidige liquiditeitspositie.

De Groep heeft een zorgvuldige evaluatie gemaakt van de verwachte kasstromen, waarbij rekening is gehouden met de lagere marktgroei in voornamelijk Zuid-Europa. Deze evaluatie heeft, in overeenstemming met de internationale financiële rapportage standaarden (IFRS), geresulteerd in een bijzondere waardevermindering van goodwill van €14 miljoen. De goodwill werd betaald voor acquisities in de periode 2008 tot en met 2011. De bijzondere waardevermindering zal worden verantwoord in de financiële resultaten van de Groep over het jaar 2012.

Arnoud van Tulder, Chief Executive officer, gaf de volgende toelichting:

"Het spreekt voor zich dat wij het betreuren om deze non-cash afboeking aan te kondigen.

"We worden geconfronteerd met de gevolgen van de economische neergang die langer duurt dan voorzien, in het bijzonder in landen als Spanje en Italië. Cryo-Save verwacht niet dat deze boekhoudkundige afschrijving haar huidige lopende activiteiten en financiële prestaties beïnvloedt."

Informatie over Cryo-Save (www.cryo-save.com/group)

Cryo-Save, het toonaangevende internationale bedrijf voor stamcelopslag en de grootste familiestamcelbank in Europa heeft meer dan 230.000 stalen navelstrengweefsel en stamcellen uit navelstrengbloed van pasgeborenen en stamcellen van vetweefsel van volwassen in opslag. Er zijn al meer dan 70 ziekten die worden behandeld met behulp van het gebruik van stamcellen en het aantal behandelingen zal alleen maar toenemen. Aangestuurd door de internationale bedrijfsstrategie is Cryo-Save nu vertegenwoordigd in meer dan 40 landen op drie continenten, met ultramoderne verwerkings- en opslagfaciliteiten in Arabië, België, Duitsland, India en Zuid-Afrika.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL