Oud Wielrenner VAN HEESWIJK LAAT TRAAN OM ARMSTRONG

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/12/2012 16:28
Van onze speciale verslaggever de Telegraaf
ARNHEM – Vergeefs strijdend tegen de opkomende tranen verliet voormalig wielrenner Max van Heeswijk gisteren de rechtbank van Arnhem. Niet zijn getuigenis in de zaak-Rasmussen, maar de naweeën van LanceGate deden de emoties hoog oplaaien bij de 39-jarige Limburger. Het onrecht dat Lance Armstrong volgens hem is aangedaan in het veelbesproken Usada-rapport, deed Van Heeswijk in huilen uitbarsten. „Ik vind het heel erg dat ze hem kielhalen, terwijl er héél veel renners vrij rondlopen die exact hetzelfde hebben gedaan.”

Onder de vlag van US Postal en Discovery Channel was Van Heeswijk van 2002 tot 2005 ploeggenoot van de man die dit jaar werd ontmaskerd als de grootste fraudeur uit de geschiedenis van de wielersport. „Ik weet niet precies wat Armstrong allemaal gedaan heeft. Lange tijd heb ik gedacht dat hij na zijn chemokuren over iets beschikte waar hij geweldig van herstelde. Ik heb altijd verondersteld dat Armstrong in de Tour de France met andere middelen, met andere wapens reed dan zijn tegenstanders. Maar nu hoor ik, van andere renners uit het peloton, dat hij hetzelfde heeft gedaan als alle andere kopmannen van grote ploegen. Maar hij stak er tóch met kop en schouders bovenuit. Hij is een superman.”

Een grote ronde winnen zonder doping te gebruiken was in die tijd niet mogelijk, zei Van Heeswijk tussen de regels door. „In trainingen reed ik altijd met de besten mee naar boven. Maar zodra er een wedstrijd op het programma stond, was ik al blij als ik in de ’grupetto’ (groep met geloste renners, red.) kon meekomen. Dat verklaart waarom ik nooit grote wedstrijden kon winnen. Als iedereen zoals ik in de rondte had gereden, zag mijn erelijst er anders uit. Maar ik heb het bij die bruine boterham gehouden en de rest niet.”

Meegaan in het gebruik van epo was geen optie, zei hij. „Ik kon niet pakken, want ik had al een natuurlijke hematocrietwaarde van 47 of 48. Maar soms denk ik wel eens: het was gezonder geweest om het wel te doen.”

Voor de voormalige ploeggenoten die tegen voorheen The Boss getuigden, heeft Van Heeswijk geen goed woord over. „Dat is zéér zwak. Die mannen zijn onder druk gezet. Door strafvermindering in het vooruitzicht te stellen, zijn die getuigenissen afgekocht. Eerst hebben ze over Armstrongs rug veel geld verdiend en nu doen ze dit. Dat vind ik laag bij de grond.”

Reactie van onze nestor als oud wielrenner was hetzelfde. Lees nog eens
http://www.xea.nl/beheer/beheer.php?type=edit&id=22502



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL