NPM Capital neemt meerderheidsbelang in VSI

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/11/2012 19:17
Marktleider in voedingsrepen wil met nieuwe aandeelhouder sneller groeien.
NPM Capital neemt een meerderheidsbelang in VSI ( B.V. Vurense Snack Industrie), de Europees markleider op het gebied van de productie van functionele voedingsrepen. Dat maakten de partijen vandaag bekend. Het bedrijf uit Leerdam ontwikkelt en produceert kwalitatief hoogwaardige repen die onder andere als dieet- en sportvoeding worden genuttigd.
VSI maakte de afgelopen 10 jaar een significante groei door dankzij een uniek samenwerkingsmodel met klanten. Vanuit een sterke R&D, expertise en proces know-how als basis, stelt VSI klanten in staat jaarlijks zo’n 150 nieuwe (klantspecifieke) producten en formules te introduceren op de diverse markten.
Gerard Janssens, CEO van VSI, zegt: “We zijn blij dat NPM Capital ons gaat ondersteunen bij het uitrollen van onze groeistrategie. Met hen aan boord wordt het mogelijk om verder te investeren in R&D, nieuwe afzetmarkten en eventuele overnames. Afgelopen jaar zijn we hard gegroeid en bijna verdubbeld in capaciteit. En met de huidige strategie kunnen we onze leidende positie in de markt van voedingsrepen verder ontwikkelen.”
Ondanks de moeilijke voedingsmarkt met stijgende grondstofprijzen is de markt voor voedingsbedrijven met een sterke R&D focus volgens NPM Capital directeur Jan Willem Baud erg interessant. “VSI heeft een unieke positie in de keten. We voorzien de komende jaren een structureel groeiende vraag van consumenten naar dit type nicheproducten.”
NPM Capital en VSI verwachten de transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de toezichthouders en nog langs de Ondernemingsraad zal gaan, voor eind 2012 afgerond te hebben.
Atlas Strategic Advisors en advocatenkantoor NautaDutilh adviseerden VSI bij de transactie. Voor NPM Capital trad CORP op als juridisch adviseur.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL