Vijfvoudig Tourwinnaar Miguel Indurain

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/10/2012 08:09
MADRID – Vijfvoudig Tourwinnaar Miguel Indurain gelooft nog altijd in de onschuld van Lance Armstrong. „Hij heeft zich altijd aan de regels gehouden”, zo zei Indurain tegen het Spaanse Radio Marca. „Hij heeft altijd alle zaken tegen hem gewonnen.”
De Spaanse oud-renner, die de Ronde van Frankrijk van 1991 tot en met 1995 vijf keer won, was verbaasd over de straf van Armstrong. „Die is alleen gebaseerd op getuigenverklaringen. De regels waren eerst anders, maar lijken nu ineens te zijn veranderd.”
Eddy Merckx, die eveneens vijf keer de Tour won (1969 tot en met 1972 en 1974), toonde zich diep geraakt door de ’val’ van Armstrong. „Ik ben er ziek van, voor mijn sport welteverstaan”, zei de Belgische wielerlegende in Le Soir . Merckx is tevens boos op de renners die met de Amerikaanse onderzoekers spraken. „Het was veel beter geweest als ze op het moment dat het gebeurde hun mond hadden opengedaan. Achteraf is het te laat. Als een renner in aanraking komt met verdachte praktijken, heeft hij de plicht dat te zeggen.”
Alejandro Valverde liet in het sportblad Marca optekenen het niet terecht te vinden dat Armstrong zijn zeven tourzeges is kwijtgeraakt. „Ze behoren hem toe”, zei de Spaanse renner. „Die Tours heeft hij gewonnen met zijn benen, met zijn lijf. Mensen kunnen zich er geen voorstelling van maken hoe hij daarvoor heeft moeten afzien.” Valverde zat zelf een schorsing van twee jaar uit wegens bloeddoping.
• De vereniging van professionele wielerteams AIGCP heeft opgeroepen een onafhankelijke antidopingcommissie op te starten. Voorzitter Jonathan Vaughters kondigde dat aan en hij hoopt op steun van de internationale wielerunie (UCI). „We willen bijdragen aan de kosten en we hopen dat andere mensen in het wielrennen dat ook willen doen”, vertelde Vaughters, die ook ploeggenoot was van Lance Armstrong bij US Postal en tegen hem getuigde.

reactie XEA.nl
Dit verhaal bevestigt onze mening. Waarom nu pas, als je iets merkt/ziet moet je gelijk handel, nu ben je een maten naaier.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL