VMG rondt overname Q4Group af met gewijzigde voorwaarden

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/10/2012 08:00
In aanvulling op eerdere persberichten kondigt Vivenda Media Groep N.V. (“VMG”) aan, dat het op 8 oktober jl. aangekondigde onderzoek naar onvolkomenheden in de boekhouding van enkele over te nemen deelnemingen van Q4Group BV, heeft geresulteerd in gewijzigde voorwaarden voor de overname van Q4 Group.

De aangepaste overnamevoorwaarden betreffen:
Deelnemingen van Q4Group BV in de werkmaatschappijen OOiP BV, Drecomm BV Comercia BV en Fullfact International BV
Geprognosticeerde omzet 2012 bedraagt EUR 6,4 miljoen; geprognosticeerde EBITDA EUR 0,45 miljoen
Initiële overnameprijs verlaagd naar EUR 0,6 miljoen, gebaseerd op balans per 1 oktober 2012

VMG heeft de mogelijkheid de overnameprijs te voldoen in:
o Aandelen VMG (uitgifteprijs EUR 0,20 per aandeel), waarbij is bepaald dat indien op 31 december 2013 de aandelen VMG lager noteren dan EUR 0,10 per aandeel het betaalmoment met ten minste 1 jaar kan worden uitgesteld;

o Contanten gedurende elk moment in 2013;
o Door uitgifte van een converteerbare obligatie met een rente van 4% te plaatsen bij verkopers en verplicht converteerbaar aan einde looptijd.

In vergelijking met de oorspronkelijke overname zoals overeengekomen op 23 mei jl. zijn de volgende zaken gewijzigd:

Madcap Technology BV en Q4Matics BV worden overgedragen aan Adisa Capital BV ipv de op 8 oktober genoemde Adisa Management BV

Verkennende gesprekken inzake de verkoop van Fullfact International BV, verkoop zal de liquiditeitspositie van VMG versterken.
De heer Martin van der Linden zal vanwege gezondheidsredenen bij bekrachtiging van bovenstaande overeenkomst gelijktijdig terugtreden als bestuurder van VMG. De eerder aangekondigde schorsing is ongedaan gemaakt.

Het bestuur van VMG heeft alle vertrouwen in de toekomst van de per heden, definitief overgenomen deelnemingen en dochtervennootschappen van Q4Group. Door snel handelen heeft het bestuur van VMG eventuele negatieve gevolgen van deze overname tot een minimum weten te beperken en zet zij onverminderd de realisatie van haar strategie voort.

Einde persbericht




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL