SOLVAY VERHOOGT PRODUCTIECAPACITEIT VAN FOMBLIN-Y® en GALDEN® IN ANTWOORD OP DE SNELGROEIENDE VRAAG

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 09/06/2011 07:44
. Investering van bijna 15 miljoen EUR dient klaar te zijn tegen eind 2012
Solvay maakt bekend dat het de productiecapaciteit in Spinetta Marengo (Italië) gaat verhogen voor de perfluoropolyethers (PFPE), speciale polymeren met hoge toegevoegde waarde, die gecommercialiseerd worden als FOMBLIN-Y® en GALDEN®. De capaciteitsuitbreiding, die tegen het einde van 2012 moet klaar zijn, vereist een investering van bijna 15 miljoen EUR. Naar verwachting zal de vraag naar deze twee productfamilies die gebruikt worden in zeer veeleisende toepassingen, blijven groeien.

Het FOMBLIN-Y® productengamma wordt vooral als industrieel smeermiddel gebruikt voor lagers en kettingen die aan hoge temperaturen worden blootgesteld, voor vacuümpompen in de halfgeleiderindustrie en voor onderdelen in de automobielsector (lagers, kleppen, actuatoren, mechanische en andere onderdelen in kunststof, elektrische contacten).

GALDEN® wordt erg veel aangewend als vloeistof voor warmteoverdracht in machines in de halfgeleiderindustrie en als testvloeistof voor afgewerkte elektronische componenten. GALDEN® is ook een hulpmiddel voor het loodvrij solderen van elektronicaplaten omdat het op ongeëvenaarde homogene wijze het soldeersel kan verhitten zonder de kunststof van de plaat te beschadigen. Het product wordt hiernaast ook steeds meer gebruikt als warmteoverdrachtsvloeistof voor de hete fazen in de productie van foto-elektrische cellen. Omdat de GALDEN® warmteoverdrachtsvloeistoffen zeer lage dampdrukken hebben, zijn de emissies veel kleiner en worden de operationele kosten bij de klanten eveneens verlaagd.

"Deze capaciteitsuitbreiding zal ons de gelegenheid bieden de groeiende internationale vraag naar onze hoogwaardige producten te blijven volgen. Deze productfamilies hebben een uitstekend duurzaamheidsprofiel en ze zijn dan ook van groot nut voor onze klanten bij het voldoen aan steeds hogere eisen. Ze maken het voor Solvay mogelijk zijn duurzame en rendabele groei voort te zetten," verklaarde Augusto Di Donfrancesco, Senior Executive Vice President en algemeen directeur van de Global Business Unit Speciale Polymeren van Solvay.

SOLVAY is een internationale industriële groep, actief in Chemie. Hij levert een breed gamma producten en oplossingen die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 16.800 werknemers in 40 landen. In 2010 bedroeg de geconsolideerde omzet van de groep 7,1 miljard EUR. Solvay staat genoteerd op de NYSE Euronext-beurs in Brussel (NYSE Euronext: SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR). Voor meer informatie kan u terecht op www.solvay.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL