Unit 4 Agresso verwerft meerderheidsbelang in Foundation ICT door conversie lening

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/12/2004 08:17
Unit 4 Agresso N.V. heeft de intentie haar lening in Foundation ICT B.V. te Utrecht te converteren en verkrijgt daarmee de meerderheid van de aandelen (circa 81%) in het bedrijf. Als hoogwaardig IT-partner op het gebied van beheer en (managed) services levert Foundation een belangrijke aanvulling op de producten en diensten van Unit 4 Agresso.

Foundation is een IT service organisatie met circa 105 werknemers. Ruime kennis en jarenlange ervaring maken Foundation tot een belangrijke partner op het gebied van projecten, gebruikersbeheer en managed services op ICT gebied. Dit complete dienstenaanbod betekent een uitbreiding op de activiteiten van Unit 4 Agresso in Nederland. Door de bundeling van expertises van de organisaties kan een totale ICT-oplossing aan de bestaande en toekomstige klanten worden geboden. Tevens zal door deze samenwerking de consultancy activiteit uitgebreid worden.

Foundation is Microsoft Gold Partner en streeft naar een duurzame relatie met haar klanten bij (middel)grote bedrijven, non-profit organisaties en lokale overheden.

Na de opstart in 2002 heeft Foundation een succesvolle relatie weten op te bouwen met klanten zoals Nike, GTI, NOB en verschillende semi-overheidsinstanties.

Unit 4 Agresso heeft sinds 2002 een financieel belang in Foundation ICT. Met de conversie van een lening van circa 700.000 euro verkrijgt Unit 4 Agresso tenminste 81% van de aandelen. Voor de overige aandelen wordt een earn out regeling getroffen met het bestaande management.

Foundation verwacht in 2005 een omzet te halen van circa 7 miljoen euro en zal winstgevend zijn.

De verwachting is dat de conversie en overdracht van de aandelen in januari 2005 zal gebeuren.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL