Unit 4 Agresso realiseert haar doelstellingen en kondigt dividend aan

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/02/2007 07:25
Omzet** stijgt met 19% naar € 236,8 miljoen. Winst per aandeel* stijgt met 11%
naar € 1,12.
Sliedrecht, 27 februari 2007
• Omzet stijgt met 19% naar € 236,8 miljoen (2005: € 198,6 miljoen) **
• EBITDA stijgt met 25% naar € 40,1 miljoen (2005: € 32,0 miljoen) **
• Winst per aandeel* stijgt met 11% naar € 1,12
• Autonome omzetgroei bedraagt circa 9% **
• Omzet uit onderhoudscontracten groeit opnieuw aanzienlijk met 30% **
• Voorstel gewone dividenduitkering over 2006 van € 0,25 per aandeel
• Voorstel buitengewone dividenduitkering van € 0,50 per aandeel

* Exclusief aan goodwill gerelateerde bijzondere waardeverminderingen en afschrijvingen.
** Vanwege het voorgenomen besluit om de distributieactiviteiten van de Internet & Security divisie af te stoten zijn, in overeenstemming met de richtlijnen (IFRS 5), de resultaten van deze activiteiten weergegeven onder ’beëindigde bedrijfsactiviteiten’. De vergelijkende cijfers voor 2005 zijn overeenkomstig aangepast. Onder de ’beëindigde bedrijfsactiviteiten’
zijn ook de resultaten en goodwill afboekingen van activiteiten opgenomen (resellers en education) die in 2007 verkocht of afgestoten zullen worden.

Inleiding
De resultaten hebben zich over heel 2006 structureel positief ontwikkeld in een relatief gelijkmatig patroon. De medio 2006 uitgesproken verwachtingen zijn duidelijk gerealiseerd. De autonome omzetgroei over 2006 bedroeg circa 9% en de totale EBITDAgroei bedroeg 25%. De omzet- en winstontwikkeling van de beëindigde activiteiten lagen eveneens in deze range.
Indien de beëindigde bedrijfsactiviteiten volledig in de winst- en verliesrekening zouden zijn meegenomen, zou de omzet voor 2006 zijn uitgekomen op € 414,5 (+18%) miljoen met een EBITDA van € 47,3 miljoen (+21%).
Strategische stappen in 2006 Voor Unit 4 Agresso lag het accent in 2006
vooral op organisatieverbeteringen en dan met name op het gebied van verdere
internationalisatie, het versterken van bestaande landenorganisaties en duidelijke focus. Unit 4 Agresso wil zich specifiek richten op het aanbieden, ontwikkelen, implementeren en onderhouden van bedrijfssoftware. Een
belangrijke stap daarbij was de aankondiging van de verkoop van de distributie activiteiten (NOXS). Grote strategische stappen zijn gemaakt om bestaande posities verder te versterken. Zo is met de acquisitie van de ondernemingen Dogro en Kirp een positie in de publieke sector in Duitsland gecreëerd.
Dogro en Kirp hebben in Duitsland een gezamenlijke omzet van € 14 miljoen en zijn winstgevend. Dogro en Kirp hebben ongeveer 600 klanten in de publieke sector in Duitsland.
Daarnaast is in Nederland een nieuwe verticale markt betreden met de 50%
deelname in Amedia. Amedia heeft met een omzet van circa € 12 miljoen een leidende positie in Nederland op het gebied van bedrijfssoftware voor assurantie tussenpersonen. Amedia is winstgevend.
Unit 4 Agresso heeft tot 30 juni 2008 een optie om de resterende 50% van de aandelen te kopen tegen een vaste prijs.
In Spanje werd de basis voor verdere omzeten winstgroei belangrijk versterkt met de acquisitie van CCS, de grootste acquisitie van Unit 4 Agresso in Business Software sinds de acquisitie van Agresso in 2000. CCS geniet
een grote naamsbekendheid in Spanje als softwareontwikkelaar en aanbieder van
ondersteunende diensten. Met 522 werknemers en een omzet in 2006 van € 34
miljoen heeft CCS een leidende positie in de Spaanse markt voor financiële applicaties voor middelgrote bedrijven, accountantskantoren en
belastingadvieskantoren. Spanje is een van de snelst groeiende softwaremarkten van Europa.
De acquisitie biedt goede mogelijkheden voor cross-selling en het aanwenden van onze kennis op deze verticale markten. In 2007 wordt van CCS een geringe bijdrage aan het groepsresultaat verwacht. Deze bijdrage zal in de komende jaren toenemen door verdere integratie en synergie.

Beëindigde bedrijfsactiviteiten
De distributieactiviteiten (NOXS) die naar verwachting in 2007 verkocht zullen worden, zijn gecategoriseerd onder de rubriek “beëindigde bedrijfsactiviteiten”. Ook bedrijven die niet langer tot de kernactiviteiten behoren en die naar verwachting zullen worden afgestoten in 2007, zijn hieronder gecategoriseerd. De totale omzet van deze activiteiten steeg in 2006 met 13% naar € 177,7 miljoen. De EBITDA van deze activiteiten steeg met 57% naar € 7,2 miljoen.
In de rubriek ‘beëindigde bedrijfsactiviteiten’ zijn eveneens de aan goodwill gerelateerde bijzondere waardeverminderingen opgenomen.
Na aftrek van belastingen, rentekosten en bijzondere waardeverminderingen bedraagt het netto resultaat van de beëindigde bedrijfsactiviteiten € 0,2 miljoen (2005: € 1,4 miljoen).

Balans
In de balans zijn ook veranderingen doorgevoerd vanwege de beëindigde
bedrijfsactiviteiten. De balansposities van de bedrijven die verkocht of afgestoten zullen worden, zijn apart gecategoriseerd.
Het totale eigen vermogen steeg in 2006 tot een bedrag van € 133,0 miljoen, 22% hoger dan de € 108,9 miljoen van 2005.
De nettokaspositie daalde naar een niveau van € 17,3 miljoen negatief (2005: € 0,2 miljoen negatief), als gevolg van acquisities en earnoutbetalingen
die vanuit de eigen kaspositie hebben plaatsgevonden.

Vooruitzichten
Unit 4 Agresso heeft een goede uitgangspositie om te profiteren van het gunstige investeringsklimaat voor bedrijfssoftware en om haar marktposities verder te versterken. Behoudens bijzondere economische omstandigheden zijn we dan ook positief over de verwachte groei van omzet en resultaat.
Wij verwachten een autonome omzetgroei van 7 á 10%, die groter zal zijn dan de groei van de markt voor bedrijfssoftware. De versterking van onze marktposities in Duitsland en Spanje zal een belangrijke bijdrage leveren aan de omzet- en winstontwikkeling.

Unit 4 Agresso tekent contract met Westcon inzake
verkoop Noxs. Lees elders meer.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL