Tulip Computers en YMV hebben finale overeenstemming bereikt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 29/03/2005 11:01
De verkoop van Commodore International BV is rond. Tulip Computers NV (Tulip Computers) en Yeahronimo Media Ventures Inc. (YMV) hebben definitieve overeenstemming bereikt met betrekking tot de overname van Commodore International BV.

De nu afgeronde overname is overeenkomstig de Letter Of Intent zoals deze tussen de ondernemingen is gesloten per 27 december 2004. Tulip Computers ontvangt van YMV

€ 24,0 miljoen in gedeeltelijke betalingen waarbij de laatste betaling uiterlijk ultimo 2010 zal plaatsvinden. Met deze overname verkrijgt YMV wereldwijd de controle over het merk Commodore ten behoeve van een verder te ontwikkelen entertainment concept.

Deze overname betekent de overdracht van alle rechten met betrekking tot het merk Commodore inclusief het productengamma, de recentelijk gestarte projecten en partnerovereenkomsten, en de licentierechten van Commodore ten aanzien van de zeer succesvolle Direct-to-TV joystick.

Transactie

Van het totale transactiebedrag van € 24,0 miljoen zal € 4,5 miljoen onafhankelijk zijn van de omzetontwikkeling van YMV en vanaf heden in termijnen worden voldaan. Ten aanzien van de overige € 19,5 miljoen is overeengekomen dat deze overeenkomstig een overeengekomen schema in jaarlijkse tranches wordt voldaan waarbij bandbreedtes zijn opgesteld die gekoppeld zijn aan de omzetontwikkeling van YMV. Deze betalingen zullen vanaf 2006 aanvangen. Middels verschillende vormen van garanties heeft Tulip Computers zekerheid ten aanzien van de toekomstige betalingen verkregen.

Naast de basis transactie is overeengekomen dat Tulip Computers middels haar dochter
2L International actief blijft als distributeur van Commodore in het verkoopnetwerk van YMV en dat Tulip Computers ondersteuning zal verlenen aan het verder uitbouwen van Commodore.

Zoals eerder aangegeven zal deze transactie naar verwachting voor Tulip Computers een aanzienlijke bijdrage leveren aan het binnenkort te publiceren jaarresultaat over het boekjaar 2004.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL