Tulip kan door verkoop Commondore aan Yeahronimo Media Ventues en schade claim overleven?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/12/2004 08:55
Tulip kan door de verkoop van Commondore aan Yeahronimo Media Ventues en de schade-claim op de Nederlandse Overheid overleven, krijgt tot 2010 ca. 29-30 miljoen binnen.
Al zal er nog wel het een en ander moeten gebeuren bij Tulip, want met 179.780.171 aandelen per medio november j.l. uitstaande, is de koek dun.
Als nu de "drukmachine" van de nieuwe aandelen ook te stoppen is, krijg je gauw enkele dubbeltjes aan waarde per aandeel Tulip.
Alleen is het niet handig geweest dat Tulip haar "handelsnaam" Tulip heeft verkocht aan de heer van den Bogaard, dat meldde de Telegraaf begin dit jaar 2004.
Tulip wil zich nu gaan richten op PaceBlade, een onderneming gevestigd in Taipei (Taiwan) die onderscheidende tablet pc’s ontwerpt en ontwikkelt en deze wereldwijd distribueert. Dit bedrijf past binnen de strategie van Tulip Computers en haar dochteronderneming 2L International B.V. (2L), waarvan uitbreiding en vernieuwing van het productportfolio een belangrijk onderdeel vormt. Ook Conceptronic en Dynalink producten moeten in de markt, maar deze naam spreekt niet aan, terwijl Tulip een "naam" was.
Tulip begint body te krijgen, maar "een zwaluw" maakt nog geen zomer. Ook valt het ons op, dat wij (red.XEA.nl) steeds van een andere medewerker de persberichten krijgen en dat vinden wij een minder goed teken.
Maar laten wij de ontwikkelingen van de positieve kant blijven bekijken, Tulip krijgt jaarlijk ca. EUR 4 miljoen tot en met 2009 binnen en de claim van ca. 5 miloen Overheid t.z.t.. Als daar dan ook maar zakelijk goede dingen meegedaan worden en daar hebben wij onze twijfels over.
Het management maakte op de AVA in 2003 een zwakke indruk, en die moeten het toch doen.
Wij brengen ons advies van verkopen naar houden en voor de speculatieve beleggers kan een koop geld opbrengen. Moet dan wel op de markt zitten! En winst is winst (nemen).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL