Voorlopige cijfers Tulip nader bekeken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/03/2004 10:34
Wij van de redactie hebben de cijfers eens nader bekeken.
Tulip schrijft, dat de omzet van Tulip Computers N.V. (Tulip Computers) inclusief de bruto opbrengst uit Dell zal over geheel 2003 circa € 66 miljoen bedragen, ten opzichte van € 50,9 miljoen in 2002.
De bruto bijdrage uit Dell was EUR 43,3 miljoen en die mag je "nimmer" bij je omzet tellen.
Daarmee rekening houdende is de omzet van Tulip EUR 66 miljoen minus 43,3 miljoen = EUR 22,7 miljoen (slechts) en die was in 2002 nog EUR 50.902.000.
In het jaarverslag 2002 schrijft Tulip op blz. 22; grondslagen voor de resultaatbepaling; Netto omzet, "dit betreft de opbrngst uit leveringen en diensten na aftrek van kortingen en van over de omzet geheven belastingen".
Het bij de omzet tellen van de bruto claimuitbetaling/overboeking van Dell is dus niet terecht volgens de bepalingen in het jaarverslag 2002.
De omzet is dan ook meer dan de helft gedaald, dan mag er nu wel een eigen vermogen zijn van ca. EUR 14 miljoen, komt bij de redactie de vraag op; waarom heeft u dan nog geld van GEM nodig?

Verder willen wij nog niet gaan, want op onze vragen van 10 dec.2003 is nog steeds niet geantwoord.
Ook de Vooruitzichten (lees nog eens)

Tulip Computers spreekt geen verwachting uit voor 2004. Het handhaven van de huidige focus in de bedrijfsvoering gericht op het succesvol implementeren van nieuwe bedrijfsactiviteiten zal verder moeten bijdragen aan een structureel herstel van de concurrentiepositie van Tulip Computers en de daarmee samenhangende resultaten.

Indien er meer duidelijkheid zou zijn over de bedrijfsvoering en de financiering, zou Tulip dat kunnen melden, maar daar lezen wij niets over.
Alles blijft vaag en daarom, vinden wij Tulip nog steeds zeer speculatief, en blijven bij verkopen.
Buiten beginnen de tulpen al te bloeien, maar wij zien het aandeel nog niet bloeien!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL