Nettowinst Koninklijke Ten Cate (KTC) stijgt met 14%

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/02/2005 08:12
Omzet en resultaat overtreffen uitgesproken verwachting door sterk vierde kwartaal
Bedrijfsresultaat stijgt met 17%
Belangrijke nettowinst stijging ondanks hogere belastingdruk
Sterke performance Amerikaanse bedrijfsonderdelen ondanks zwakke dollar
Dividend Eur 2,00 per aandeel
Koninklijke Ten Cate (technisch textiel en technische componenten) heeft over 2004 een nettowinst gerealiseerd van Eur 23,1 miljoen, een stijging van 14% ten opzichte van 2003 (Eur 20,3 miljoen). De winst per aandeel bedraagt Eur 4,56, een stijging van 11%. Per aandeel werd de stijging gematigd door een toename van het geplaatste aandelenkapitaal als gevolg van stockdividend. Voorgesteld wordt een dividend uit te keren van Eur 2,00 naar keuze in contanten of aandelen.
De concernomzet over 2004 steeg met 13% tot € 641 miljoen (2003: € 570 miljoen).
De autonome omzetgroei bedroeg 6%, een groei die vooral in de tweede helft van
2004 werd gerealiseerd. Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg met 17% (waarvan 15%
autonoom) tot € 33,6 miljoen, vooral door de groeiende bijdrage van de Amerikaanse werkmaatschappijen. Het dollar effect op de EBIT bedroeg -6%.
De belastingdruk liep in 2004 op tot 33%. Dit werd veroorzaakt door winsten in
landen met een hoge belastingdruk en verliezen in landen waar geen
verliescompensatie mogelijk is.
Ten Cate had een sterk vierde kwartaal. De nettowinst bedroeg € 2,9 miljoen, hetgeen € 0,8 miljoen hoger was. De omzet in het vierde kwartaal van 2004 bedroeg € 160 miljoen (2003Q4: € 124 miljoen). De aanzienlijke stijging van het bedrijfsresultaat tot € 6,1 miljoen (2003Q4: € 1,2 miljoen) was het gevolg van uitstekende gang van zaken bij de sector Industrial Fabrics & Grass, vooral in de VS. Daarnaast leverde Southern Mills in het vierde kwartaal een positieve bijdrage aan het resultaat van de sector Advanced Textiles & Composites. Door lagere opbrengsten uit deelnemingen (daling resultaat Synbra Group) en hogere belastingen steeg de nettowinst in het vierde kwartaal minder hard dan het bedrijfsresultaat.

Vooruitzichten
Ten Cate is goed gepositioneerd in haar strategische kernmarkten. Ook voor 2005
wordt een autonome omzetgroei verwacht die vooral zal zijn gebaseerd op de
voortzetting van goede gang van zaken in de VS en omzetgroei in Azië. In Europa
wordt voor de meeste deelmarkten een wat meer gematigde groei verwacht.
Persoonlijke veiligheid en bescherming is een belangrijke nichemarkt en Ten Cate is op dit gebied met verschillende producten actief.
Het investeringsniveau zal duidelijk hoger liggen dan in voorgaande jaren. In 2005 zal Ten Cate belangrijke stappen zetten bij de implementatie van de in 2004 gepatenteerde digitale veredelingstechniek. Naar verwachting zullen de eerste producten op basis van deze nieuwe technologie in de loop van 2005 worden geïntroduceerd.
De aandacht voor de vergroting van de commerciële effectiviteit, door een intensiever gebruik van het merk Ten Cate in de markt en versterking van het verkoopapparaat zal de autonome groei ondersteunen. De grondstofprijzen en de koersontwikkeling van de dollar vormen een onzekere factor.
Ten Cate spreekt geen winstverwachting uit over het boekjaar 2005.


Redactie XEA.nl,
Ook Ten Cate geeft geen prognose voor dit jaar en dat is verstandig, je kan er alleen maar op afgerekend worden. Toch zit er al veel "goeds" in de koers van het aandeel, daarom is een winstenemen niet verkeerd. Denk om Uw hefboomeffect. Kijk eens naar een Aegon met het hefboomeffect van 5 voor 1 aandeel Ten Cate. en het dividend is ongeveer gelijk.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL