Substantiele afwaardering bij Te legraaf vande Brouwer

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/01/2004 18:22
De Telegraaf Holding moet na een zogenaamde impairment-test waarschijnlijk zijn belang van 43% in Brouwer Groep, de op één na grootste drukker van Nederland, substantieel afwaarderen.
Hoe hoog de afwaardering uitvalt, meldt de uitgever van ondermeer tijdschriften en de twee grootste kranten van Nederland bij de publicatie van de jaarcijfers over 2003.
Brouwer moest in november een deel van de productie in Zoeterwoude overhevelen naar Delft. Ook niet-strategische activiteiten werden toen afgestoten. Het bedrijf moest reageren op de overcapaciteit binnen de Nederlandse grafische industrie. Die leidt tot stevige prijsconcurrentie. Verder heeft Brouwer door de stand van de economie minder opbrengsten.
Half juni investeerde Telegraaf Holding nog 25 miljoen euro in een herfinanciering bij de Brouwer Groep. De banken versoepelden daarop de aflossingsvoorwaarden aan de drukker. Brouwer Groep leed in 2002 een nettoverlies van 9,9 miljoen. De fusie met de Biegelaar Groep zorgde voor een reorganisatielast van 14 miljoen euro.
Brouwer verwacht over 2003 een omzet van bijna 290 miljoen euro. De groep drukt Telegraaf Tijdschriften Groep-bladen als Privé, maar bijvoorbeeld ook Kampioen van de ANWB.
bron; de financiele Telegraaf



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL