Simac Techniek NV: Trading update derde kwartaal 2013

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/11/2013 07:54
Simac Techniek NV uit Veldhoven heeft het derde kwartaal 2013 afgesloten met een positief resultaat. In vergelijking met het derde kwartaal van 2012 is er een stijging van de omzet en de brutomarge. Het bedrijfsresultaat stijgt met ongeveer een kwart.
Bij ICT-Infrastructuren is in de eerste negen maanden van 2013 in totaliteit een hogere omzet en een beter resultaat dan in 2012 gerealiseerd alhoewel de gang van zaken in Nederland onder druk staat. In Belgiƫ was er in het derde kwartaal sprake van goede resultaten mede onder invloed van vervroegde oplevering van enkele projecten. In het vierde kwartaal zijn de verwachtingen hier gematigder. Simac 3 Services en Simac Luxemburg presteren gedurende de eerste negen maanden van 2013 beide beter dan in 2012.
ICT-Applicaties behaalt tot op heden in 2013 een minder resultaat dan in 2012. Alle werkmaatschappijen op dit gebied hebben last van de economische omstandigheden en zien het resultaat dalen. Door een betere bezetting en een goede projectbeheersing bevinden de resultaten bij Simac Phobos zich in een stijgende lijn en nemen de verliezen geleidelijk af.
Op het gebied van Industriƫle Elektronica & Automatisering zijn de omzet en het resultaat in de eerste negen maanden van 2013 positief en stabiel ten opzichte van 2012.
In het derde kwartaal 2013 is er verder geen sprake van bijzondere posten of een significant resultaat deelnemingen.
Het vierde kwartaal van 2013 laat naar verwachting een teruggang zien. Dit onder invloed van het feit dat een aantal grotere projecten reeds in de eerste negen maanden opgeleverd en in het resultaat genomen zijn. Waardering van specifieke balansposten (waaronder goodwill en latente belastingen) kunnen van significante invloed zijn op het eindresultaat. Het blijft lastig om thans een betrouwbare uitspraak te doen over de te verwachten resultaten over geheel 2013.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL