Simac, Digitaal onderwijs 2College vereist betrouwbaar WiFi-netwerk

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/10/2013 15:51
Met de invoering van digitale leermiddelen en het gebruik van tablets moest er een betrouwbaar draadloos netwerk worden aangelegd. Met voldoende capaciteit voor alle leerlingen én volledige dekking binnen de scholen. De WiFi-oplossing van Xirrus voldeed aan de hoge eisen. Simac heeft het WiFi-netwerk ontworpen en samen met 2College vakkundig gerealiseerd.
Levensecht leren
2College is een brede scholengemeenschap met zeven vestigingen in Tilburg en omgeving. De 3750 leerlingen volgen gevarieerd onderwijs van VMBO tot en met Gymnasium. Ze kunnen ook kiezen voor een tweetalige opleiding of het technasium. Pedagogisch-didactisch gaat 2College uit van drie basisbehoeften; relatie, competentie en autonomie en wordt het leren waar mogelijk levensecht georganiseerd. De inzet van digitale leermiddelen speelt daarbij steeds vaker een belangrijke rol.
Leerlingen met tablets
“2College heeft een duidelijke visie op het gebruik van ICT in het onderwijs,” zegt Ed van Delft, manager ICT. “Dit hebben we vastgelegd in het ICT-beleidsplan. We willen het gebruik van ICT als middel in het onderwijsproces verder stimuleren. Daarom zijn we begonnen bij de eerstejaarsleerlingen met de uitrol van tablets, die nu al zo’n 70% van de boeken vervangen. Dit zal volgend schooljaar 100% benaderen. Een logische voorwaarde was dat we onze scholen moesten voorzien van een goed werkend draadloos netwerk."
WiFi met grote capaciteit
“De invoering van digitale leermiddelen en het gebruik van tablets betekende dat we een betrouwbaar draadloos netwerk moesten gaan aanleggen met volledige dekking in de scholen,” aldus Ed van Delft. “Dit netwerk moest voldoende capaciteit hebben om steeds meer leerlingen met hun tablets draadloos toegang te geven. Daarbij verwachten we dat het gebruik van audio en video de komende jaren aanzienlijk zal toenemen. Dat vergt nogal wat van
een WiFi-netwerk.”
Xirrus voldoet aan hoge eisen
"We hebben op advies van Simac gekozen voor de WiFi-oplossing van Xirrus,“ vervolgt Ed van Delft. “De belangrijkste reden is dat we op deze manier de draadloze capaciteit kunnen realiseren die noodzakelijk is. Een bijkomend voordeel van de zogenaamde Xirrus WiFi Arrays is dat we minder bekabeling en minder netwerkpoorten nodig hebben. Dat heeft uiteindelijk veel extra kosten bespaard. Een ander punt is dat deze arrays modulair zijn. In de toekomst kunnen ze eenvoudig worden uitgebreid of worden voorzien van nieuwe WiFi-technologieën, zoals 802.1ac.”

Eenvoudig uit te breiden
Een Xirrus WiFi Array bevat meerdere radiomodules, die naar keuze in te stellen zijn op 2.4GHz of 5GHz. Dat lijkt slechts een technisch detail, maar is in de praktijk een belangrijk gegeven. Overbevolking van de 2.4GHz frequentieband maakt het opzetten van een betrouwbare draadloze verbinding met voldoende bandbreedte moeilijk. De 5GHz frequentieband heeft meer kanalen beschikbaar en biedt veel meer capaciteit. De tablets van 2College zijn dan ook voorzien van 5GHz WiFi.
Simac denkt mee
“De samenwerking met Simac is ons goed bevallen,” besluit Ed van Delft. “Simac is meer dan een leverancier met verstand van WiFi. Simac denkt mee over de beveiliging en het beheer van het draadloos netwerk en ook over de impact die dit heeft op onze ICT-infrastructuur. Een goed voorbeeld is het onderzoek dat Simac heeft uitgevoerd naar zogenaamde WiFi-kill applicaties, waarmee een leerling de toegang voor andere leerlingen op het WiFi-netwerk kan blokkeren. Dit kunnen we nu voorkomen."
Vanaf nu gaan we draadloos verder
De ambitie van Simac is helder: vervangen van alle bekabelde netwerken richting de gebruiker door draadloze verbindingen. Draadloos heeft de toekomst. Xirrus heeft de technologie die het mogelijk maakt. Het resultaat: méér bandbreedte, beter bereik en grotere capaciteit, met minder apparatuur. Xirrus bewijst het keer op keer. Begin met een grondige site survey, vertaal dat naar een bruikbaar ontwerp en krijg een harde garantie op de werking ervan. Die zekerheid heeft ook 2College ervaren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL