Trendrapport Slimme Zorg 2013

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/07/2013 17:41
De zorgsector is sterk in beweging. Instellingen hebben te maken met veranderende wet- en regelgeving, decentralisatie van overheidstaken en mondige cliënten die langer thuis willen wonen. Die ontwikkelingen maken het een uitdaging om ‘meer te doen met minder’, zonder op de zorgkwaliteit in te leveren. Innovatie maakt het mogelijk om die uitdaging het hoofd te bieden. In hoeverre benut de zorgsector de huidige mogelijkheden en wat zijn de plannen om verder te innoveren? De antwoorden leest u in dit rapport over de benchmark Slimme Zorg.
Voor het onderzoek zijn zorginstellingen benaderd met 1.000 tot 3.000 werknemers. Het merendeel van de onderzoeksgroep bestaat uit verpleeghuizen, verzorgingshuizen en instellingen voor thuiszorg, welzijn en ouderenzorg. De respondenten zijn werkzaam bij organisaties met een uiteenlopend aantal locaties. Men levert doorgaans een combinatie van maatwerkzorg en standaard dienstenpakketten.
Leden van de directie en de Raad van Bestuur hebben de uitnodiging gekregen om online een enquête met meerkeuzevragen in te vullen. Uit de hoge respons van 45% blijkt dat innovatie een actueel onderwerp is in de zorgsector. Het onderzoek bevatte ook een aantal stellingen waarop interessante reacties kwamen. Het eerste hoofdstuk van dit rapport gaat in op de kansen en plannen van zorginstellingen. In hoofdstuk 2 worden de ontwikkelingen rond zorg op afstand besproken.
In het derde hoofdstuk komen klantgericht werken en samenwerken in de keten aan de orde. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Simac Healthcare door Goals Marktbewerking BV. Simac Healthcare biedt innovatieve totaalconcepten voor de complete zorgketen. Dit rapport geeft u de mogelijkheid om te bekijken hoe collegainstellingen tegen de actuele uitdagingen aankijken, welke maatregelen ze al hebben genomen en wat de voornemens zijn als het gaat om innovatie.
Download nu het rapport www.simac.com/nl/healthcare/slimme-zorg-2013/download-trendrapport-slimme-zorg-2013



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL