Simac, Adriaanse van der Weel over op WiFi uit de cloud

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/07/2013 10:49
et gerenommeerde advocatenkantoor heeft gekozen voor een cloud-gebaseerde WiFi-oplossing.
Het resultaat is een betrouwbaar WiFi-netwerk, met een goede dekking op alle vestigingen. Boordevol mogelijkheden, eenvoudig te beheren en simpel uit te breiden.
Gedegen juridisch advies
Adriaanse van der Weel is opgericht in 1904 en in de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een van de grootste advocatenkantoren in Zuidwest-Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd vlakbij de rechtbank in Middelburg en er zijn vestigingen in Terneuzen en Rotterdam.
Advocatuur pleit voor ICT
“Het gebruik van ICT binnen de advocatuur neemt sterk toe,” zegt Fred Hermans, verantwoordelijk voor ICT. “De communicatie met klanten en de rechtbank verloopt steeds vaker via email en webportalen. Ook de juridische bibliotheek staat tegenwoordig op het internet. Dat maakt het zoeken eenvoudiger en jurisprudentie is sneller beschikbaar.”

Advocaten met tablets
“De vraag naar WiFi komt vanuit het kantoor,” vervolgt Fred Hermans. “Een aantal advocaten uit de maatschap hadden tablets aangeschaft en wilden hiermee toegang tot het netwerk, voornamelijk om email te checken en documenten te lezen. Ook verschenen er steeds meer smartphones. De opdracht van de maatschap was simpel: een betrouwbaar WiFi-netwerk met een goede dekking binnen onze vestigingen. Een belangrijke voorwaarde voor mij was dat het ook eenvoudig te beheren moest zijn.”
Eenvoudig beheer
“Het beheer van het WiFi-netwerk is eenvoudig,” aldus Fred Hermans. “Via het centrale beheerportaal, dat ik vanaf elke werkplek via het internet veilig kan benaderen, worden de draadloze netwerken van de verschillende vestigingen beheerd. Het beheerportaal is gebruikersvriendelijk, laagdrempelig en overzichtelijk. Het opzetten van een gastennetwerk is met dit portaal snel te realiseren. Belangrijk voor ons kantoor is dat dit netwerk goed gescheiden is van ons eigen bedrijfsnetwerk. Als iemand een inbraakpoging doet, wordt er via email automatisch gewaarschuwd.”

Onbeperkt schaalbaar
Het WiFi-netwerk is ook moeiteloos uit te breiden. In Terneuzen wilde men later nog een spreekkamer uitvoeren met een extra access point. De installatie was erg eenvoudig; access point ophangen, voorzien van netvoeding en koppelen met het lokale netwerk. De configuratie vindt vervolgens op afstand plaats via het centrale beheerportaal. Dat maakt het WiFi-netwerk in feite onbeperkt schaalbaar.
Vlekkeloze installatie
“De installatie van het WiFi-netwerk door Simac verliep vlekkeloos,” besluit Fred Hermans. ”Het resultaat is een betrouwbaar draadloos netwerk, met een goede dekking op alle vestigingen. Eenvoudig te beheren, onbeperkt schaalbaar en met talrijke extra mogelijkheden. Ook de advocaten zijn er zeer over te spreken. Op elk kantoor kunnen ze nu draadloos werken met hun tablets en smartphones. Een belangrijke voorwaarde voor het verder digitaliseren van onze juridische praktijk.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL