Simac uitspraken door CEO van Schagen, over de cijfers 2010

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/01/2011 12:05
Simac Techniek maakte dinsdagochtend de omzetstijging over 2010 bekend om duidelijkheid te scheppen aan beleggers, zegt Eric van Schagen. De koerssprong van maandag was volgens de Simac-directeur een indicatie dat beleggers speculeerden over positieve cijfers. ,,We wilden het omzetcijfer daarom niet langer achterhouden."
Maandag eindigde Simac op een koers van €2,84, waarmee de slotkoers van vrijdag met 10,94% was vermeerderd. De hoogste stand van de dag werd bereikt rond koffietijd: €3.
Er werd gespeculeerd over een voorbereiding op een nieuw overnamebod door beleggingsmaatschappij Simal Beheer, die in 2009 probeerde Simac over te nemen.
Kleine aandeelhouders kwamen toen in opstand via de beleggingsadviessite Xea.nl, en wisten de overnamepoging te pareren.
Dinsdagochtend kwam Simac onaangekondigd met positief nieuws over de omzet in 2010, die met 5,7% tot €139,9 miljoen was gestegen Ook maakte Simac bekend dat er op basis van 'interne cijfers' verwacht wordt dat het bedrijfsresultaat en de nettowinst hoger zijn uitgevallen in 2010 dan in 2009.
Het nieuws was niet in een eerder stadium gelekt, stelt Van Schagen. Hij meldt dat de cijfers dinsdag naar buiten werden gebracht naar aanleiding van de koerssprong van maandag. ,,De enorme stijging van de koers was aanleiding om duidelijkheid te scheppen over de situatie. We zagen dat er veel particuliere beleggers handelden in onze aandelen. Het positieve omzetcijfer dat bij ons bekend was, brachten we om die redenen naar buiten."
Meerderheidsaandeelhouder Simal Beheer is een investeringsfonds van Simac-directeur Eric van Schagen en zijn familie. In mei 2010 maakte Van Schagen duidelijk dat hij Simac 'een familiebedrijf vindt waarvan je je af kan vragen of een beursnotering wenselijk is'.

Eric van Schagen verklaarde dinsdag dat Simal Beheer geen overnamepoging aan het voorbereiden is. ,,Er is sowieso geen behoefte meer om Simac van de beurs te halen. Toen dat nog wel zo was, was de situatie anders. De beurskoers was een stuk lager."
Van Schagen meldt stellig dat er geen cijfers over Simac naar buiten gelekt waren. ,,De beleggers hadden hier geen weet van. Binnen ons management, waar de cijfers bekend waren, is er ook absoluut niet in de aandelen gehandeld."
De uitgebreide jaarcijfers komen vervroegd naar buiten, op 16 februari.

Bron: dft.nl

Reactie XEA.nl
Oude wijsheid zegt, als het bedrijf naar de prijsvorming gaat kijken, dan is 't uur van de waarheid nabij.
Juist nu en dan trekken wij weer de vergelijking met Draka, dat na 't overlijden van de Heer M. v. Schagen, andere partijen zich gaan roeren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL