Simac, Waardering van Simac-klanten stijgt e.a. berichten ...

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/10/2010 17:12
Onafhankelijk onderzoeksbureau Giarte presenteert deze week de resultaten van haar jaarlijkse onderzoek van de outsourcingsmarkt. Voor Simac een belangrijk moment vanwege haar focus op deze markt. We zijn verheugd om te constateren dat de algemene waardering van onze klanten met 6% is gestegen.

Aanbevelen
Elk jaar brengt onafhankelijk onderzoeksbureau Giarte de outsourcingsmarkt in kaart. Daarvoor interviewen ze een groot aantal organisaties die een (deel van) hun ICT hebben uitbesteed. Ook de klanten van Simac zijn hierin meegenomen. Een van de belangrijkste cijfers uit het onderzoek is de Outsouring Recommendation Index (ORI). Oftewel de mate waarin klanten hun ICT-partner aanbevelen aan anderen. Onze ORI is gestegen van 76% naar 82% en dat is een resultaat waar we trots op zijn!
Outsourcingsmarkt
Giarte deelt de outsourcingsmarkt op in drie gebieden: Infrastructure Management, Enduser Management en Application Management. Op elk van deze gebieden wordt de mate van tevredenheid gemeten. Voor ons zijn de relevante gebieden Infrastructure Management en Enduser Management. Bij de laatste konden we ook een stijging noteren, in dit geval 5%. Hiermee bezetten we op de markt de tweede plaats. Bij Infrastructure Management was de score stabiel, zowel qua score als positie op de ranglijst (4e plaats).

Uiteraard zijn we verheugd over de door onze klanten gegeven scores. Maar compleet tevreden zijn we niet. We blijven hard werken aan de invulling van onze dienstverlening met als doel een nog hogere klanttevredenheid.

Cloud Computing. De hype van dit moment. Iedereen praat erover. Iedereen is er mee bezig. Iedereen heeft een definitie. Een eigen definitie. En dat is gelijk het grote probleem. Wat bedoelen we nu eigenlijk met Cloud Computing? Dit artikel beschrijft Cloud Computing aan de hand van de meest geaccepteerde definitie van het North American National Institute for Standard and Technology (NIST).

Eenduidige definitie
Helaas bestaat er géén eenduidige definitie van Cloud Computing. Maar de definitie van het NIST is goed bruikbaar en maakt het begrip voor iedereen duidelijk: “Cloud computing is a model for enabling convenient, on-demand network access to a shared pool of configurable computing resources that can be rapidly provisioned and released with minimal management effort or service provider interaction.”



Belangrijke kenmerken
Het model van NIST bestaat uit vijf belangrijke kenmerken, drie servicemodellen en vier deploymentmodellen. De definitie kent de volgende essentiële kenmerken:

Zelfbediening
Een gebruiker kan zelfstandig ‘computertijd’ aanvragen
Breedband toegang
Toegang is geregeld via breedband. Voorkeur via internet.
Gedeelde middelen
De beschikbare middelen worden gedeeld met anderen.
Elasticiteit
De middelen kunnen snel en flexibel worden toegewezen.
Monitoren
De middelen worden automatisch gemonitord en bestuurd.


Alles als een Service
Naast de kenmerken van Cloud Computing beschrijft de definitie drie servicemodellen:

Software as a Service (Saas)
U gebruikt een applicatie van derden, die ergens in de Cloud draait. Feitelijk heeft u geen controle over applicatie en infrastructuur.
Platform as a Service (PaaS)
U draait een eigen applicatie ergens in de Cloud. U heeft alleen controle over de applicatie, niet over de infrastructuur.
Infastructure as a Service (IaaS)
U betrekt gedeelde middelen (netwerk, servers, storage) uit de Cloud en draait daar eigen applicaties op. U heeft controle over applicatie en (gedeeltelijk) ook de infrastructuur.


Verschillende Clouds
De definitie kent daarnaast nog vier verschillende deploymentmodellen:

Private Cloud
Een Cloud Infrastructuur kan worden gebouwd voor één enkele organisatie. Dat kan op locatie zijn van deze organisatie of in een extern datacenter. Het beheer wordt door de organisatie uitgevoerd of door een aanwijsbare leverancier.
Community Cloud
Eén Cloud Infrastructuur wordt gedeeld door verschillende organisaties uit een specifieke gemeenschap of met dezelfde belangen. Deze vorm heeft vergelijkbare eigenschappen als een Private Cloud.
Public Cloud
De Cloud Infrastructuur is algemeen beschikbaar voor de hele wereld. Deze infrastructuur is eigendom van de leverancier die niet altijd duidelijk aanwijsbaar is.
Hybrid Cloud
Een hybride model, dat ontstaat wanneer twee of meer van bovenstaande Cloud Infrastructuren (private, community, public) worden gekoppeld.


Seminar Cloud Computing
We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten over dit veel besproken onderwerp. Daarom organiseren wij een informatief seminar op woensdag 3 november. Op een bijzondere locatie: de Euromast in Rotterdam. Op 100 meter hoogte praten wij u in één middag volledig bij over Cloud Computing. .


VMware kondigde tijden hun eigen conferentie VMWorld 2010 deze week een brede strategie en een reeks nieuwe producten aan die bedrijven en overheden helpen bij de transformatie van 'IT als een kostenpost’, naar een meer zakelijk georiënteerd IT as a Service-model. Deze nieuwe benadering van IT leidt tot een verbeterde aanpak van iedere kritische laag van de moderne IT-architectuur: infrastructuur, applicaties en eindgebruikerstoegang.

"2010 is het jaar van de grote transitie binnen onze industrie, wanneer virtualisatie het fysieke computing paradigma overtreft", zegt Paul Maritz, President en CEO van VMware. "VMware heeft twee jaar geleden een visie uiteengezet om het datacenter en de IT te moderniseren en te transformeren, en deze week maken we meer componenten van die visie bekend, die deze nieuwe wereld van IT as a service tot werkelijkheid maakt."

IT as a service gaat over het optimaliseren van de productie van IT-diensten en het creëren van nieuwe modellen voor IT-verbruik die de flexibiliteit van IT drastisch verbeteren. Dit verandert het traditionele beeld van de IT van een kostenpost naar IT als toegevoegde waarde.

Cloud Infrastructure - Optimaliseren van moderne datacenters
Centraal punt van VMware’s IT as a Service-strategie is een infrastructuur die IT in staat stelt de relatie met de business te herdefiniëren. Dit nieuwe infrastructuurmodel stelt de IT in staat om diensten te produceren in een selfservice-model, met een consistent beleid en zakelijke contracten waardoor middelen worden afgestemd op de bedrijfsbehoeften. Volgens dit model zullen de fysieke grenzen vervagen en leiden tot logische pools van resources die de middelen van het interne datacenter combineren met die van externe of publieke cloud providers, met behoud van een consistente beveiliging en quality of service. Voor de afnemer van IT-diensten resulteert dit in bijna oneindige middelen, on demand, met de kosten- en prestatieniveaus die afgestemd zijn op zakelijke prioriteiten.

In tegenstelling tot eerdere substantiële verschuivingen in de IT, die meestal het vervangen van de gehele hardware en software van de infrastructuur behelsden, is VMware's visie op infrastructuur gebaseerd op uitbreiding van de bestaande investeringen in hardware en software waardoor het maximale uit IT is te halen.

Cloud Application Platform - de moderne benadering van applicatieontwikkeling
Om ervoor te zorgen dat de nieuwe generatie applicaties optimaal gebruik maken van virtuele en cloud-infrastructuren, is een nieuw cloud applicatieplatform nodig. Deze applicatie-infrastructuur combineert een applicatie-framework - die de productiviteit van ontwikkelaars verbetert en zorgt voor portabiliteit van de applicatie - en uitgebreide geïntegreerde applicatiediensten - om de inzet van applicaties te versnellen en te optimaliseren. Het resultaat is een compleet cloud applicatieplatform dat de behoeften van de cloud-georiënteerde applicaties ondersteunt. Applicaties die zijn gebouwd onder dit nieuwe model zijn te porteren binnen heterogene cloud-omgevingen en kunnen, wanneer ze draaien op VMware Clouds, op intelligente wijze informatie delen met de onderliggende infrastructuur voor het maximaliseren van de applicatieprestaties, quality of service en het gebruik van de infrastructuur.

End User Computing - Beheren van gebruikers, niet van apparaten
Een pragmatische aanpak van de cloud transformeert niet alleen het datacenter en de ontwikkeling, maar ook end-user computing. Zakelijke ondernemingen hebben op het gebied van end-user computing twee fundamentele pijnpunten: veilige datatoegang verschaffen aan steeds mobielere arbeidskrachten en het beheer van de groeiende diversiteit van data, applicaties en eindgebruikerapparaten. VMware richt zich op deze punten met een innovatieve gebruikersgerichte benadering die de manier verandert waarop IT de desktop ziet. Met VMware-oplossingen krijgen CIOs flexibiliteit voor de onderneming als geheel. IT-medewerkers krijgen flexibiliteit in dienstverlening, klantgerichtheid en beschikbaarheid, terwijl eindgebruikers flexibele toegang en service levels krijgen, en een superieure gebruikerservaring.

VMware’s IT as a Service-strategie

Biedt een compleet platform voor cloud computing. Een alomvattende, geïntegreerde strategie voor de infrastructuur, applicatieplatform en end user computing, voor zowel private, publieke en hybride cloud-omgevingen.
Ondersteunt een evolutionaire benadering. Maakt gebruik van bestaande applicaties en gaat voor innovaties in de infrastructuur, het applicatieplatform en end user computing.
Ondersteunt een open ecosysteem. Enterprise computing is geen one-size-fits-all propositie. VMware-klanten hebben de keuze in infrastructuurhardware, keuze in service providers en een open platform dat portabiliteit van de applicatie en de keuze van clouds biedt.
"Een verschuiving naar een diensten-gebaseerde relatie en veel sneller antwoord op de vraag, zijn twee redenen waarom virtualisatie fundamenteel meer beïnvloedt dan enkel IT. Cloud computing is meer dan een verandering van infrastructuur, het is een verandering in de relatie tussen IT en de business", aldus Thomas Bittman, Gartner. "De ontkoppeling die is gecreëerd door virtualisatie, gecombineerd met een gedefinieerd dienstenaanbod en automatisering, is een grote stimulator van cloud computing."

"VMware's inspanningen op het gebied van cloud computing helpen ons virtualisatie in te zetten om economisch voordeel te behalen en onze producten sneller te leveren aan onze klanten", zegt Glenn Harper, vice president en chief infrastructure architect, Sabre Holdings. " VMware’s oplossingen voor cloud-infrastructuur helpen ons te focussen op de behoeften van onze klanten, in plaats van op technologieën die nodig zijn om IT te ondersteunen."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL