Kendrion trekt voorziening voor de boete van EUR 34 miljoen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/01/2006 08:35
Tevens deelde Kendrion mede dat zij zich na ontvangst van de motivering van deze boete zou beraden over een in te stellen beroep.

Op basis van ingewonnen legal opinions van twee gerenommeerde advocatenkantoren komt de directie van Kendrion tot de conclusie dat er goede gronden zijn om de aan haar toegerekende boete van de Europese Commissie te betwisten. Kendrion zal zich dan ook tot het uiterste inspannen om de beslissing met alle daartoe geƫigende middelen in hoger beroep aan te vechten. Een dergelijke procedure kan overigens jaren duren. Gezien de genoemde opinies zal Kendrion slechts een voorziening treffen voor het deel van de boete van EUR 34 miljoen, waarvoor Fardem mede hoofdelijk aansprakelijk is (EUR 2,2 miljoen) en waarvoor Kendrion in het kader van de management buy-out van dit bedrijf in 2003 de nieuwe eigenaren heeft gevrijwaard. De geschatte kosten voor juridische begeleiding bij het in te stellen hoger beroep zullen mede worden voorzien, waardoor de totale voorziening in dit kader EUR 2,4 miljoen zal bedragen.

De voorziening zal genomen worden ten laste van het resultaat over het boekjaar 2005. Door deze te treffen voorziening en de inmiddels gemaakte advieskosten wordt de op 8 november 2005 afgegeven winstverwachting van netto circa EUR 20 miljoen voor geheel 2005 dan ook verlaagd tot ruim EUR 17 miljoen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL