Kendrion maakt strategische keuze

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/02/2004 07:51
Kendrion trekt consequentie uit strategische keuze

Extra last uit hoofde impairment EUR 59 miljoen

VERLENGING STANDSTILL OVEREENKOMST IN VERGEVORDERD STADIUM

versterking management

Nettoverlies over 2003 ca EUR 105 miljoen

In verband met de strategische keuze die Kendrion N.V. eind 2003 heeft geannonceerd, maakt Kendrion bekend dat het nettoverlies over 2003 naar verwachting zal uitkomen op circa EUR 105 miljoen. Naast de reeds eerder aangekondigde incidentele last van EUR 51 miljoen wordt namelijk een additionele last genomen van circa EUR 59 miljoen voornamelijk voor afwaardering van activa uit hoofde van impairment. Deze impairment hangt samen met het reeds aangekondigde besluit tot desinvestering van Automotive Plastics. Deze waardevermindering heeft geen invloed op de cashflow van de onderneming.

Het operationele nettoresultaat voor incidentele lasten over 2003 bedraagt circa EUR 5 miljoen en is daarmee in lijn met eerder bekendgemaakte indicaties.

Door het totaal vermelde nettoverlies bedraagt het garantievermogen van Kendrion per ultimo 2003 circa EUR 25 miljoen en de solvabiliteit daarmee circa 7%.
Het desinvesteringsproces en de gesprekken met de banken aangaande het verlengen van de standstill overeenkomst hebben de afgelopen periode veel aandacht en tijd gevraagd. Hierdoor is het opstellen en controleren van de jaarcijfers enigszins vertraagd. Als gevolg daarvan wordt de presentatie van de definitieve jaarcijfers 2003 uitgesteld tot vrijdag 12 maart 2004.

Verlenging standstill overeenkomst tot 31 december 2004

Ten aanzien van de standstill overeenkomst met een groep van belangrijke banken die afloopt per 24 februari aanstaande, deelt Kendrion mede dat de onderhandelingen met deze groep van banken tot verlenging van deze overeenkomst tot 31 december 2004 in een vergevorderd stadium verkeren.

Kendrion toont zich verheugd over het vertrouwen van de banken in zowel de ontwikkeling alsook de perspectieven op langere termijn van de kernactiviteiten als wel in de mogelijkheden van een financiële herstructurering.

Wijzigingen in de directie
Kendrion deelt verder mede dat besloten is dat de heer A.P.C. Smeenk RA (58) met ingang van 2 april 2004 op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal terugtreden als CFO en lid van de statutaire directie van Kendrion. De heer Smeenk zal aan Kendrion verbonden blijven en worden belast met een aantal specifieke financiële projecten. De Raad van Commissarissen heeft het voornemen de heer E. Ris RA per gelijke datum te benoemen tot zijn opvolger en lid van de statutaire directie. De heer Ris is sinds augustus 2001 bij Kendrion werkzaam als Group Finance Director en is 45 jaar.

Kendrion maakt tevens bekend dat de heer P.A. Houben per heden op tijdelijke basis de Directie zal versterken waarbij hij met name verantwoordelijk zal zijn voor het desinvesteringsproces en de financiële strategie van de groep. De heer Houben, geassocieerd met Boer & Croon Executive Managers was recentelijk eindverantwoordelijk voor de financiële herstructurering van Cebeco Groep



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL