Kendrion, Belangrijke strategische vooruitgang in 2007, hervatting dividenduitkering

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/02/2008 08:17
- Belangrijke stappen in “Focused Acceleration”-strategie met overname in
Kendrion Electromagnetic en verkoop Automotive Metals
- Autonome omzetgroei voortgezette activiteiten bedraagt in 2007 7%
- Stijging bedrijfsresultaat voortgezette activiteiten (exclusief acquisities)
in 2007 8,5%
- Operationeel bevredigend vierde kwartaal 2007
- Daling nettowinst 2007 naar EUR 3,7 miljoen door met name EUR 9,5 miljoen
verlies door verkoop Automotive Metals (2006: EUR 14,3 miljoen)
- Kendrion positief gestemd over 2008
- Dividendvoorstel van EUR 0,38 per aandeel

Piet Veenema, CEO van Kendrion: “2007 was voor Kendrion een jaar waarin belangrijke stappen zijn gezet in onze “Focused Acceleration”-strategie. De divisie Kendrion Electromagnetic ontwikkelde zich in de goede richting en kon belangrijk versterkt worden met de acquisitie van de Linnig Antriebstechnik Groep. Kendrion Distribution Services had een goed jaar, maar wel met een grote tegenvaller bij de activiteiten in Nederland door de invoering van
een nieuw automatiseringssysteem. Dit probleem is echter achter de rug. Belangrijk is dat we er in 2007 in geslaagd zijn de Automotive Metals activiteiten te verkopen, waardoor ons risicoprofiel aanmerkelijk is verbeterd. Kendrion heeft nu twee marktleidende activiteiten en
staat er na de strategische stappen in 2007 dan ook goed voor. Op deze weg gaan we met vertrouwen door in 2008.”

Financiële gang van zaken
De activiteiten van Kendrion ontwikkelden zich in het vierde kwartaal grotendeels conform verwachting. In het vierde kwartaal nam de omzet van de voortgezette activiteiten (dus exclusief Automotive Metals) toe met 6,8%, waarvan 6% autonoom. Over geheel 2007 was de autonome groei 7%.
Exclusief Automotive Metals bedroeg het bedrijfsresultaat in 2007 EUR 21,8 miljoen. Inclusief het volledige bedrijfsresultaat in 2007 van Linnig Antriebstechnik (na nadelige IFRS-effecten ter grootte van EUR 0,7 miljoen) was het bedrijfsresultaat van Kendrion op EUR 27,3 miljoen
uitgekomen.
De nettowinst bedroeg in 2007 EUR 3,7 miljoen (2006 : EUR 14,3 miljoen). De daling van de winst ten opzichte van 2006 wordt veroorzaakt door het boekverlies op de verkoop van Automotive Metals en door incidentele baten in 2006 (EUR 2,3 miljoen).
Inclusief de volle jaarwinst van Linnig Antriebstechnik en exclusief het boekverlies op de verkoop van Automotive Metals was de nettowinst over 2007 EUR 15,1 miljoen geweest.
Het balanstotaal is ten opzichte van eind 2006 gestegen met EUR 12 miljoen tot EUR 303 miljoen. De vrije kasstroom (voor acquisities en exclusief verkoop Automotive Metals) bedroeg EUR 7,6 miljoen.
De investeringen lagen in 2007 op een hoog niveau, met name bij Kendrion Electromagnetic.
De investeringen in de divisies Kendrion Electromagnetic en Kendrion Distribution Services waren in totaal EUR 16 miljoen, bij een afschrijvingsniveau van EUR 10 miljoen.
De nettoschuldpositie ultimo 2007 bedroeg EUR 85 miljoen.
De solvabiliteit bedroeg per ultimo december ruim 29%.
In november 2007 werd met het bankenconsortium overeenstemming bereikt over een tweede aanpassing van het begin 2006 afgesloten financieringsarrangement. Het betreft een uitbreiding van de bestaande kredietfaciliteit met EUR 30 miljoen en een verruiming van de bestaande convenanten. Per 31 december 2007 voldeed Kendrion ruim aan de overeengekomen convenanten.

Voorstel dividend
Gezien de huidige gang van zaken zal Kendrion aan de Algemene Vergadering van
Aandeelhouders op 7 april aanstaande voorstellen om ten laste van de agioreserve een dividend uit te keren van EUR 0,38 per aandeel, overeenkomend met 30% van het resultaat op voortgezette bedrijfsactiviteiten onder aftrek van het minderheidsbelang in 2007 (EUR 13,1 miljoen).

Vooruitzichten
In 2007 is de basis voor een voortgaande groei van de activiteiten van Kendrion verder versterkt en is het risicoprofiel van Kendrion verder verbeterd. Het accent ligt nu op een gerichte uitbouw van de bestaande activiteiten. De investeringen zullen zich in 2008 licht boven het
afschrijvingsniveau bewegen. Er is uiteraard enige onzekerheid over de economische ontwikkelingen in de voor Kendrion belangrijkste thuismarkten, onder andere als gevolg van de huidige kredietcrisis. Dit is dan ook de reden dat Kendrion - hoewel positief gestemd - geen concrete uitspraken doet over de resultaatontwikkeling van Kendrion in 2008.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL