Passie weer terug bij Samas, dankzij nieuwe man van der Ven.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/11/2005 06:27
Tijdens de laatste AVA van Samas hadden wij een gesprek met de nieuwe man bij Samas, uit dat gesprek kwam de "passie" die er van deze man uitging al naar voor, werken aan een herbloei van het bedrijf Samas. Dat doet hij samen met de heer Schlösser in een juiste combinatie. In ons verslag van 17 aug. j.l. schreven wij al, beide heren "willen" zich ervoor inzetten, het herstel bij Samas. Beiden hadden hun "bonus" voor het afgelopen boekjaar vrijwillig afgestaan, dat gaf bij ons al aan, welke metaliteit deze mensen binnen het bedrijf Samas brachten, "chapeau"!
Ook schreven wij, dat het schip nog voor de rotsen lag, maar dat de keer naar zee aanstaande was. Dat blijkt nu uit de cijfers. Maar je kan het succes ook proberen "af te dwingen" en dat hebben beide heren Van der Ven en Schlösser gedaan.
Een kleine winst van EUR 835.000 en niet zoals de grafiek in een morgen Courant liet zien van EUR 835.000 miljoen, wij hebben toen even naar "de Amersfoortse" gebeld! Er was al actie ondernomen!
In het 1e halfjaar is er goed op de kosten gelet, 14,6 miljoen gesneden, dat doet pijn als het ook om personeel gaat en vooral als zij zich na de moeilijke tijd, toch als aanblijvers gingen aanschouwen.
De heer Van der Ven zei dat al in de AVA, dat doet van twee kanten pijn, voor ons en voor het personeel.
Ook de omzet steeg weer en ging men eerst uit van een stijging van ca. 3%, dat werd ca.5% en dat was een meevaller.
Voor het gehele boekjaar (gebroken) rekent Samas nog steeds op een aanzienlijke (schaal Mock 30-45%) verbetering van het resultaat.
Gelukkig hebben grote beleggers (belanghebbers van meer dan 5%) ingestemd en doen mee aan een geplande aandelenemissie van EUR 10 tot 15 miljoen.
Krijg je als bestuurder een ruimere "armslag" financieel en kan je je plannen ook uitwerken.

Wij steken nu wel de "looptrompet" bij Samas af, maar er is nog veel te doen. Dat schreven wij ook in ons verslag van de AVA 17/8/05, (lees die nog eens over via de fondsnavigator).
Dat zegt de heer Van der Ven nu ook, zo nuchter is hij en als het waar is, dat hij uit eigen zak op taart heeft getrakteerd, geeft dit al aan dat hij aan één team, gezamelijk met zijn personeel, werkt.
Daar kunnen de zittende en nieuwe instap aandeelhouders van profiteren.
Wij hebben "geen" advies gebracht naar kopen.
Doe het wel gefaseerd.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL