Samas-Groep verplaatst deel van productie activiteiten Fortschritt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/04/2004 13:37
Als onderdeel van de in december 2003 door Samas-Groep bekend gemaakte herstructureringsmaatregelen, zal de productie van kasten en ladeblokken bij dochteronderneming Fortschritt in Freiburg (Duitsland) worden overgeheveld naar de respectievelijke dochterondernemingen Schärf en MBT in Duitsland en Falco in Hongarije. In verband hiermee zal het aantal personeelsleden bij Fortschritt vóór december 2004 worden teruggebracht van 221 naar 168 medewerkers.

De productieverplaatsing is een gevolg van een specialisatie op kerncompetentie tussen de verschillende Duitse productiebedrijven.

In totaal zullen het kostenreductieprogramma en het programma voor "operational excellence" samen tot een resultaatsverbetering op jaarbasis van € 20 miljoen leiden.

Samas moet uitkijken dat het niet door de afstoting aan Buhrmann, tussen de wal en het schip komt. De handel ligt in de kantoormeubelen nog vrij stil en het geld ontvangen van Buhrmann, zal aan kosten en sanering straks helemaal op gaan.
Het eigen vermogen per 31 maart 2003 was nog EUR 9,51 en dat zal afnemen. De huidige koers van het aandeel van 5 tot 5,50 komt straks in evenwicht met het eigen vermogen.
Samas maakt op ons (red.) nog geen sterke indruk, en de markt waarin zij zit ook niet, er zijn andere aandelen met meer kansen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL