Samas op koers, maar blijft voorzichtig

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 13/02/2008 08:20
Samas N.V. geeft vandaag een trading update over haar resultaten in het derde
kwartaal van het boekjaar 2007/2008 en een toelichting op de voortgang die gemaakt wordt met betrekking tot het eerder aangekondigde onderzoek naar strategische opties.
Resultaten derde kwartaal
De omzet nam in het derde kwartaal met 9% toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
De brutomarge bleef nagenoeg in lijn met de eerste helft van het boekjaar. Het
bedrijfsresultaat in dit kwartaal – vanwege het seizoenspatroon gewoonlijk het kwartaal met de hoogste omzet - bedroeg € 2 miljoen positief, exclusief niet- operationele posten.
Samas’ prioriteit blijft om zo snel mogelijk terug te keren naar winstgevendheid. Om dit te bereiken is een continue focus gericht op het optimaliseren van de dagelijkse gang van zaken en het verder vereenvoudigen van het business model van zeer groot belang.
Samas heeft met haar bankensyndicaat overeenstemming bereikt aangaande nieuwe
convenanten over bestaande kredietfaciliteiten tot maart 2009. Zoals gepland is het inactieve onroerend goed in Freiburg (Duitsland) verkocht voor circa € 13 miljoen, welk bedrag is aangewend ter reductie van de netto schuldpositie.
Volgens plan heeft Samas een herstructurering doorgevoerd bij Samas UK. Dit geeft het management van Samas UK de mogelijkheid haar bedrijfsactiviteiten als zelfstandige Samas Partner te kunnen voortzetten. Deze nieuwe opzet had geen financiële impact.

Onderzoek strategische opties
Zoals eerder bekendgemaakt is Samas in navolging van haar aankondiging op 31 oktober 2007 de mogelijkheden van diverse strategische alternatieven aan het onderzoeken. De gelimiteerde financiële bewegingsruimte en het algemene economische klimaat maken dit tot een uitdagend proces. De diverse alternatieven van het onderzoek naar strategische opties zijn alle gericht op het creëren van aandeelhouderswaarde op de lange termijn. Naar verwachting zal in de tweede helft van maart het onderzoek worden afgerond.

Vooruitzichten
Samas blijft voorzichtig over het bedrijfsresultaat over de tweede helft van het boekjaar 2007/2008 (eindigend op 31 maart 2008). Naar verwachting zal het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal, exclusief niet-operationele posten, lager uitkomen dan het derde kwartaal en mogelijk negatief. Rekening houdend met het algemene economische klimaat is het te vroeg om een indicatie te geven over de ontwikkelingen in de komende perioden.
Voor meer informatie:
Samas N.V.
Hoofddirectie
Mark van den Biggelaar
Telefoon: 088 – 845 51 00
e-mail: Mark.vandenbiggelaar@samas.com

reactie XEA.nl
tijd 12.54
Samas,
die trekt wat bij na de verliezen van de laatste tijd (lees maanden), advies verlaging i.v.m. de computerprogramma's, die al vele jaren opspelen bij Samas en niet in de hand konden worden gehouden. Onbegrijpelijk, maar nu lijkt er een keer te komen. Samas omzet bleef wel gelijk, (lees stabiel) maar er moest zoveel "menselijke arbeid" extra verricht worden, dat de marges zwaar onder druk of geheel weg waren. Niet voor te stellen, dat dat zolang geduurd heeft.
Smas +17 cent op EUR 3,64 en ruim 13.000 sts omzet.
Wij hoorden pas nog een "aannemer"zeggen, weet waarom er zoveel materiaal (lees goed) wordt weggegooid? Omdat dat redelijk goedkoop is, "de mens" is de grootste kostenpost!
Zo ook bij Samas.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL