Rood Technology handhaaft de omzetgroeiverwachting

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/11/2006 08:13
In lijn met de uitgesproken verwachtingen in het jaarverslag verwacht de directie van Rood Testhouse International N.V. (Rood Technology) een omzetgroei met een duidelijk accent op de tweede helft van 2006. Die omzetgroeitoename verloopt thans volgens plan, hetgeen betekent dat Rood haar eerder geprognostiseerde omzetgroei van rond 12% over 2006 handhaaft. De afgelopen maanden is de toename beïnvloed door een gebrek aan gekwalificeerde engineers. De in 2006 gedane investeringen gaan steeds meer aan de omzettoename bijdragen. In het algemeen kan opgemerkt worden dat de semi-conductor markt tot dusver blijft toenemen, maar de concurrentie uit lagelonenlanden neemt ook toe. TOELICHTING Business units Vooral de business unit ‘Qualification’ groeit ten opzichte van de tweede helft van 2005 exponentieel, terwijl zowel ‘Failure and Technology Analysis’ als ‘Test & End-of-line Services’ ‘double digit’ groeicijfers laten zien. De verwachting is dat ‘Failure and Technology Analysis’ en ‘Qualification’ een steeds belangrijkere rol gaan spelen voor Rood. De business unit ‘Test Engineering’ wordt vanwege de verbeterende marktomstandigheden en daardoor ontstane krappe arbeidsmarkt belemmerd door een gebrek aan gekwalificeerd personeel en laat als gevolg daarvan een vlakke omzetgroei zien. Nieuwe business Onder nieuwe business verstaan we de uitbreiding van onze faciliteiten in Dresden (Silicon Saxony) en de zogenoemde China-activiteiten, te weten de supply chain van Azië naar Europa. Dresden Onze faciliteiten in Dresden, waaronder inrichting van een cleanroom, zullen naar verwachting deze maand opgeleverd worden, waarna de overige installatie gerealiseerd kan worden. De business in Dresden heeft dit jaar enige vertraging opgelopen, ondermeer door wijzigingen in de orderspecificaties van onze klanten, waardoor de inrichting van onze faciliteiten eveneens vertraagd is. Mede als gevolg daarvan is de eerste omzet in Dresden te verwachten in de eerste helft van 2007. Inmiddels is de subsidie van meer dan 40% op onze investeringen in beginsel toegekend, hetgeen Rood een aanzienlijk concurrentievoordeel zal kunnen geven. China Onze activiteiten ter ondersteuning van de supply chain van Azië (China) naar Europa ontwikkelen zich verder. Wij zien een toenemende belangstelling voor deze activiteiten en wij gaan er vanuit dat die naar alle waarschijnlijkheid in het komende jaar aan belangrijkheid zullen toenemen.

ROT Voortdurend vindt overleg plaats met onze belangrijkste klanten over de toepassing van onze gepatenteerde methode ROT (Re-use of Testblocks) voor het optimaliseren van testprogramma’s. Er wordt hard gewerkt aan een samenwerkingsverband; in dit kader is Rood toegetreden tot een wereldwijde organisatie STC (Semiconductor Test Consortium). Binnen dit consortium vindt onder meer overleg plaats over de testmethodiek aansluitend bij onze ROT methode. Sales organisatie Met de komst van Dipl.-Ing. Uwe Meul is onze verkooporganisatie voor de komende jaren op peil gebracht en onze slagkracht vergroot. Operations Voornoemde groei vereist een toenemend accent op het maximaal uitnutten van ons eerder en recent geïnvesteerd vermogen. Daarnaast is een adequate kostenbeheersing onontbeerlijk. De komende periode zal daar extra aandacht aan worden besteed, naast een versterking en optimalisatie van onze operationele organisatie. Personeel en organisatie Rood hoopt op korte termijn een voorstel aan de aandeelhouders te kunnen doen voor de benoeming van een commissaris en verwacht eveneens binnenkort een director operations aan te stellen. Publicatie omzetcijfers 2006 De omzetcijfers over 2006 worden 15 januari 2007 gepubliceerd.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL