Resultaten Rood Testhouse

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/09/2006 08:04
HALFJAARBERICHT: Rood Technology handhaaft de omzetgroeiverwachting
ondanks tijdelijk lagere bezetting in het eerste halfjaar.
Rood Testhouse International N.V. (Rood Technology) heeft over het eerste halfjaar 2006 een netto verlies vóór belasting geboekt van EUR 199.000 ten opzichte van een netto winst vóór belasting van EUR 19.000 in de eerste helft van 2005.
Het operationele resultaat was over het eerste halfjaar 2006 EUR 108.000 negatief ten opzichte van EUR 88.000 positief in de eerste helft van 2005.
De omzet (EUR 3,865 miljoen) steeg in de eerste helft van 2006 met 2% ten opzichte van de eerste helft van 2005 (EUR 3,796 miljoen).

Toelichting resultaten
Operations
De business units Qualification, Failure and Technology Analysis, met respectievelijke groeicijfers van 52% en 27% ten opzichte van de eerste helft 2005, zullen de komende periode verder blijven groeien. In de eerste helft van 2006 werden de operationele resultaten van voornoemde business units door de aanloopkosten negatief beïnvloed (circa EUR 170.000). Overigens zullen deze
aanloopkosten in 2006 geheel worden terugverdiend.
Daarnaast heeft een productmixverandering van onze testopdrachten plaatsgevonden. Door gebrek aan flexibiliteit leidde dit tot een lagere bezetting van onze testers. Teneinde onze testers nu en in de toekomst beter te kunnen bezetten zijn deze flexibeler gemaakt, hetgeen tot extra kosten leidde. Daardoor zal de bezettingsgraad in de tweede helft van 2006 weer toenemen en in omzetgroei resulteren.

Investeringen
Om aan de toenemende vraag van capaciteit te kunnen voldoen en de geprognosticeerde groei voor de komende jaren te realiseren, heeft Rood Technology gedurende de eerste helft van 2006 relatief veel geïnvesteerd in productiemiddelen (EUR 2,3 miljoen).

Dresden en China
Zowel de voorbereiding van de testactiviteiten in Dresden als onze China-activiteiten drukten de resultaten. Met één van onze klanten zijn plannen ontwikkeld ten aanzien van het testen in Dresden en is de scope van de testopdrachten vastgelegd en uitgewerkt. De facilitaire opbouw vordert. Tevens wordt personeel geworven.
Het testen van semi-conductors voor opdrachten gerelateerd aan supply chain China-Europa zal in de toekomst aan belangrijkheid toenemen. In dat kader worden reeds testopdrachten uitgevoerd.
Zodra de kritische massa voor het testen in China is bereikt, zal Rood Technology aldaar de faciliteiten opbouwen.

Personeel en organisatie
De personeelslasten zijn met 6,7% gestegen ten opzichte van dezelfde periode 2005. Ruim 3% vloeit voort uit een stijging van pensioenverplichtingen, terwijl 2% voortvloeit uit het afkopen van verplichtingen uit oude arbeidscontracten. Vrijwel iedere medewerker in vaste dienst heeft thans
abcde een arbeidscontract van 40 uur per week (was 35 uur), exclusief vakantiegeld en dertiende maand.
Teneinde deze wijziging in arbeidscontracten mogelijk te maken, heeft Rood Technology de salarissen in de eerste helft van 2006 met 2% verhoogd.

Vooruitzichten
Geheel in lijn met de uitgesproken verwachtingen in het jaarverslag verwacht de directie een omzetgroei met een duidelijk accent op de tweede helft van 2006. Door een opgelopen vertraging, veroorzaakt door de veranderende productmix en orderscope, zal de omzetgroei voor geheel 2006 rond de 12% liggen, de ondergrens van de uitgesproken bandbreedte.

Het operationele resultaat voor geheel 2006 zal rond het operationele resultaat van 2005 (EUR 238.000) komen te liggen.

Directiemutatie
Om persoonlijke redenen heeft Dr. Anton Kotz, CTO en Managing Director van Rood Technology Deutschland GmbH, besloten om per 7 september 2006 terug te treden. In deze vacature wordt zo snel mogelijk voorzien.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL